Orange Module running MULTI protocol

Choosing an RF Module? What modules work? What is compatible with the 9x?
sircrashalot
Posts: 13
Joined: Thu Mar 26, 2015 2:14 am
Country: -

Re: Orange Module running MULTI protocol

Post by sircrashalot » Tue Jul 17, 2018 12:20 pm

I tried the com port both ways, along with holding the bins button while booting. I have also watched the led to see what it does while booting and it does not flash either, in fact it does not even light up. I am suppoased to be using the file for the green board correct?

User avatar
MikeB
9x Developer
Posts: 16056
Joined: Tue Dec 27, 2011 1:24 pm
Country: -
Location: Poole, Dorset, UK

Re: Orange Module running MULTI protocol

Post by MikeB » Tue Jul 17, 2018 1:16 pm

What file did you use when you flashed the bootloader?

Mike
ersky9x/er9x developer
The difficult we do immediately,
The impossible takes a little longer!

sircrashalot
Posts: 13
Joined: Thu Mar 26, 2015 2:14 am
Country: -

Re: Orange Module running MULTI protocol

Post by sircrashalot » Tue Jul 17, 2018 1:39 pm

MultiOrangeBoot.bin is the file I used. The firmware i used in the Tx is ersky9xProvR222b4.

sircrashalot
Posts: 13
Joined: Thu Mar 26, 2015 2:14 am
Country: -

Re: Orange Module running MULTI protocol

Post by sircrashalot » Tue Jul 17, 2018 1:59 pm

i was careful but did end up lifting the pads. Do those traces run to another component? So far it looks like they just run to the other side of the board to a pad that is not connected to anything but I don't know if there is a layer in the middle of the board.

sircrashalot
Posts: 13
Joined: Thu Mar 26, 2015 2:14 am
Country: -

Re: Orange Module running MULTI protocol

Post by sircrashalot » Tue Jul 17, 2018 2:00 pm

I am still trying to find where the two missing resistors are that I need to solder a jumper across


sircrashalot
Posts: 13
Joined: Thu Mar 26, 2015 2:14 am
Country: -

Re: Orange Module running MULTI protocol

Post by sircrashalot » Tue Jul 17, 2018 2:20 pm

I am going to bust out the soldering iron and start over and try flashing the bootloader with the pro mini instead of flashing it with the Tx.

User avatar
MikeB
9x Developer
Posts: 16056
Joined: Tue Dec 27, 2011 1:24 pm
Country: -
Location: Poole, Dorset, UK

Re: Orange Module running MULTI protocol

Post by MikeB » Tue Jul 17, 2018 2:27 pm

That board doesn't have/need those "missing" resistors.

I have one of those boards, but I don't think I ever put the bootloader onto it. I'll try going through the process with it, but it will be tomorrow before I have time to do so. I had the board for a different project, and that fell through, so I haven't used it since I flashed it using my AVRISP-II programmer.

When you flashed "MultiOrangeBoot.bin", please confirm you powered the board through the main, 5-way connector.

Good idea to try with the Pro Mini.

Mike
ersky9x/er9x developer
The difficult we do immediately,
The impossible takes a little longer!

sircrashalot
Posts: 13
Joined: Thu Mar 26, 2015 2:14 am
Country: -

Re: Orange Module running MULTI protocol

Post by sircrashalot » Tue Jul 17, 2018 2:42 pm

Yes I did power the board through the 5 pin connector from the radio while I flashed it.

sircrashalot
Posts: 13
Joined: Thu Mar 26, 2015 2:14 am
Country: -

Re: Orange Module running MULTI protocol

Post by sircrashalot » Tue Jul 17, 2018 4:18 pm

And... somehow I cooked the 3.3v regulator on the module.I have another regulator floating around somewhere so I might replace it,

sircrashalot
Posts: 13
Joined: Thu Mar 26, 2015 2:14 am
Country: -

Re: Orange Module running MULTI protocol

Post by sircrashalot » Tue Jul 17, 2018 5:45 pm

After taking some measurements with my meter, the 3.3v reg and the xmega are fried. time to order another module lol

Post Reply

Return to “RF MODULES”