OpenTX 2.2 as Slave how to setup

openTx has introduced a range of new features, ideas and bling. It is fast becoming the firmware of choice for many users. openTx will run on ALL current hardware platforms, including the gruvin9x and sky9x boards. Work has already started to support the new FrSky X9D radio!
Post Reply
matzeeg3
Posts: 20
Joined: Sat Sep 30, 2017 5:15 pm
Country: Germany

OpenTX 2.2 as Slave how to setup

Post by matzeeg3 » Sat Sep 30, 2017 5:18 pm

Hi i´m a newbee with open tx and i try to setup my radio as a slave. I setup the port and i use the simulation to test everything. now my question how do i setup my mixers and inputs that if my trainer make a move he can override my commands?
thanks
Matze

User avatar
jhsa
Posts: 18118
Joined: Tue Dec 27, 2011 5:13 pm
Country: Germany

Re: OpenTX 2.2 as Slave how to setup

Post by jhsa » Sat Sep 30, 2017 7:24 pm

That should be setup on the Master radio, which should be your teacher's radio. His radio should also transmit to the model.
The student radio should have a basic 4 channel setup programmed in the mixer, nothing else..

João
My er9x/Ersky9x/eepskye Video Tutorials
https://www.youtube.com/playlist?list=PL5uJhoD7sAKidZmkhMpYpp_qcuIqJXhb9

Donate to Er9x/Ersky9x:
https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=YHX43JR3J7XGW

User avatar
rcdiy
Posts: 190
Joined: Fri Jul 01, 2016 6:13 am
Country: Canada
Contact:

Re: OpenTX 2.2 as Slave how to setup

Post by rcdiy » Sat Sep 30, 2017 7:39 pm

See
http://rcdiy.ca/wireless-trainer-link-cppm/
Where is says “Trainer Port” select the “Master/CPPM Module” Trainer Mode
Use Master/Jack or Slave/Jack
The rest of the instruction should generalize... if not let me know and I'll have to write a new guide...
RCdiy.ca
Stay Safe & Have Fun
OpenTX Manual http://rcdiy.ca
Paying it forward by sharing my Lua scripts, documentation and videos.

User avatar
rcdiy
Posts: 190
Joined: Fri Jul 01, 2016 6:13 am
Country: Canada
Contact:

Re: OpenTX 2.2 as Slave how to setup

Post by rcdiy » Sat Sep 30, 2017 7:45 pm

RCdiy.ca
Stay Safe & Have Fun
OpenTX Manual http://rcdiy.ca
Paying it forward by sharing my Lua scripts, documentation and videos.

matzeeg3
Posts: 20
Joined: Sat Sep 30, 2017 5:15 pm
Country: Germany

Re: OpenTX 2.2 as Slave how to setup

Post by matzeeg3 » Sun Oct 01, 2017 9:00 am

The provided solution is for an older version of the open tx. In open tx 2.2 I don't have the master slave tab.
Matze


User avatar
Kilrah
Posts: 9652
Joined: Sat Feb 18, 2012 6:56 pm
Country: Switzerland

Re: OpenTX 2.2 as Slave how to setup

Post by Kilrah » Sun Oct 01, 2017 9:32 am

It should be here just the same.

But since we don't even know what radio you have it's a bit hard to help.

matzeeg3
Posts: 20
Joined: Sat Sep 30, 2017 5:15 pm
Country: Germany

Re: OpenTX 2.2 as Slave how to setup

Post by matzeeg3 » Sun Oct 01, 2017 11:27 am

It's a taranis x9d
Matze

User avatar
Kilrah
Posts: 9652
Joined: Sat Feb 18, 2012 6:56 pm
Country: Switzerland

Re: OpenTX 2.2 as Slave how to setup

Post by Kilrah » Sun Oct 01, 2017 11:53 am

Then yes it would be there for sure.

User avatar
rcdiy
Posts: 190
Joined: Fri Jul 01, 2016 6:13 am
Country: Canada
Contact:

Re: OpenTX 2.2 as Slave how to setup

Post by rcdiy » Tue Oct 10, 2017 9:47 pm

I've written a new document for setting up the trainer

Let me know of any errors, omissions and suggestions.

http://rcdiy.ca/opentx-transmitter-firm ... s/trainer/
Last edited by rcdiy on Fri May 18, 2018 1:24 am, edited 1 time in total.
RCdiy.ca
Stay Safe & Have Fun
OpenTX Manual http://rcdiy.ca
Paying it forward by sharing my Lua scripts, documentation and videos.

matzeeg3
Posts: 20
Joined: Sat Sep 30, 2017 5:15 pm
Country: Germany

Re: RE: Re: OpenTX 2.2 as Slave how to setup

Post by matzeeg3 » Sat Oct 14, 2017 5:24 pm

rcdiy wrote:I've written a new document for setting up the trainer
http://rcdiy.ca/opentx-guide/opentx-tra ... s/trainer/
Let me know of any errors, omissions and suggestions.
Thanks
Matze

matzeeg3
Posts: 20
Joined: Sat Sep 30, 2017 5:15 pm
Country: Germany

Re: OpenTX 2.2 as Slave how to setup

Post by matzeeg3 » Fri Dec 08, 2017 9:52 am

i now configured as you desciped very good description, Thanks a lot
Matze

Daedalus66
Posts: 1781
Joined: Tue Dec 27, 2011 8:22 pm
Country: -
Location: Ottawa

Re: OpenTX 2.2 as Slave how to setup

Post by Daedalus66 » Thu May 17, 2018 9:55 pm

The above link doesn’t seem to work.

User avatar
rcdiy
Posts: 190
Joined: Fri Jul 01, 2016 6:13 am
Country: Canada
Contact:

Re: OpenTX 2.2 as Slave how to setup

Post by rcdiy » Fri May 18, 2018 1:21 am

RCdiy.ca
Stay Safe & Have Fun
OpenTX Manual http://rcdiy.ca
Paying it forward by sharing my Lua scripts, documentation and videos.

Daedalus66
Posts: 1781
Joined: Tue Dec 27, 2011 8:22 pm
Country: -
Location: Ottawa

Re: OpenTX 2.2 as Slave how to setup

Post by Daedalus66 » Fri May 18, 2018 3:53 am

Thank you. Very good set of instructions.

Post Reply

Return to “openTx”