RE: Throttle malfunction

General Help and support for the Taranis Radio.
Post Reply
jdmckeown732
Posts: 2
Joined: Sun Sep 24, 2017 10:43 am
Country: -

RE: Throttle malfunction

Post by jdmckeown732 » Wed Jun 06, 2018 9:18 am

The lower 0.0-100.0 range does not transmit. While it at the time it is displayed on the X9D version b. On menu 7/12 I changed the delta m/u from 1500 to 1977. I suspect I maybe just tricking throttle to work in the lower range. The problem materialized when I changed out the gimbals to the M-9 version and suspect therein lies the problem. Will I damage anything and should I open the potentiometer. Any advice will be appreciated.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk


User avatar
Kilrah
Posts: 9602
Joined: Sat Feb 18, 2012 6:56 pm
Country: Switzerland

Re: RE: Throttle malfunction

Post by Kilrah » Wed Jun 06, 2018 9:22 am

You didn't center the throttle stick when requested during calibration.

jdmckeown732
Posts: 2
Joined: Sun Sep 24, 2017 10:43 am
Country: -

Re: RE: Re: RE: Throttle malfunction

Post by jdmckeown732 » Thu Jun 07, 2018 7:32 am

Kilrah wrote:You didn't center the throttle stick when requested during calibration.
What I mean to say in my second sentence was the graphic display on the X9D actually shows the full range of the throttle function. But it is not reflected in the signal sent to the X8R. Sorry for the confusion.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk


User avatar
Kilrah
Posts: 9602
Joined: Sat Feb 18, 2012 6:56 pm
Country: Switzerland

Re: RE: Throttle malfunction

Post by Kilrah » Thu Jun 07, 2018 8:17 am

Then you've got a setup problem somewhere and your settings cause it. Could be the end point settings...
You should post your setup.

Post Reply

Return to “General help (FrSky Taranis radio)”