RB10 with XSR & XM+ - Displaying rssi for second receiver?

Cant get your radio to work? General Hardware issues?
Post Reply
risben
Posts: 4
Joined: Tue May 08, 2018 5:08 am
Country: -

RB10 with XSR & XM+ - Displaying rssi for second receiver?

Post by risben » Thu May 10, 2018 5:51 am

Hi all,

I'm using an RB10 with an xsr and and XM+ in a redundant config (both are bound, the latter as non-telemetry). RSSI display is for the XSR. The XM+ has an RSSI pad. I'm just wondering if it's possible to get the rssi from the XM+ back via a smart port converter, or even by direct connection, somwhere, and if so, how I might do it.

Any ideas? Would really help with antenna placement matching between receivers.

I do have an X6R - could I use one of the spare channels for RSSI feedback instead? (not sure how it worlks, saw some references to it online...)

Carbo
Posts: 332
Joined: Fri Aug 02, 2013 6:55 pm
Country: Germany
Location: Freinsheim RP

Re: RB10 with XSR & XM+ - Displaying rssi for second receiver?

Post by Carbo » Thu May 10, 2018 12:42 pm

risben wrote:
Thu May 10, 2018 5:51 am
I'm just wondering if it's possible to get the rssi from the XM+ back via a smart port converter, or even by direct connection, somwhere, and if so, how I might do it.
You may want to
- hack your XSR for a direct connection to the XM+ RSSI pin
https://www.rcgroups.com/forums/showthr ... tage-input
- or use an openXsensor to convert RSSI voltage to SPort
http://openrcforums.com/forum/viewforum.php?f=86
- or use this readymade sensor
https://alofthobbies.com/analog-voltage ... ivers.html

And you may want to rename and scale analog in into matching values on telemetry page of your TX.

risben
Posts: 4
Joined: Tue May 08, 2018 5:08 am
Country: -

Re: RB10 with XSR & XM+ - Displaying rssi for second receiver?

Post by risben » Fri May 11, 2018 11:07 pm

Decided to go with the X8R2Analog from Aloft. Thanks for pointing me in the right direction :)

Post Reply

Return to “Hardware”