opentx telemetry

Help with any software/desktop related issues. e.g. companion9x, eePe, etc
Post Reply
edg1
Posts: 4
Joined: Tue Feb 23, 2021 10:57 pm
Country: -

opentx telemetry

Post by edg1 » Tue Feb 23, 2021 11:24 pm

I have a T-rex 550X dominator that came with a Microbeast plusV5 and I added a Spektrum AR8110 telemetry receiver with spektrum brushless rpm sensor, spektrum temperature sensor and a voltage sensor. The transmitter I originally used was a DX6e. and it all binded ok and transmitted accurately head speed,motor temperature and battery voltage. In other words everything worked good.
I recently purchased a Radiomaster tx16s transmitter and have managed to set up and bind it ok. Everything operates and flies ok. The telemetry for temperature and battery voltage works accurately however the rpm/head speed works backwards. That's to say as the actual rpm increases the transmitter value indicator decreases. I have searched all online videos and openTX manuals and can't find anything relating to the above situation. Everything I see online references FrSky receivers and sensors and taranis transmitters Is there a firmware option I am missing? Will I have to change the receiver and sensors? Maybe I should try a new rpm sensor? Is there an openTX/ Radiomaster firmware help link I can contact


zmanphx
Posts: 1
Joined: Sun May 15, 2022 5:09 pm
Country: -

Re: opentx telemetry

Post by zmanphx » Sun May 15, 2022 5:14 pm

I had experience the same issue as well for rpm telemetry going backwards on Spektrum receiver . I am using Spektrum TM1100 to transmit the data and hw rpm sensor . Did you ever find answer to your question?

Post Reply

Return to “Software”