Vario tones not working

Post Reply
User avatar
gquiring
Posts: 7
Joined: Mon Apr 30, 2018 9:58 pm
Country: United States

Vario tones not working

Post by gquiring » Sat Jun 16, 2018 11:11 pm

There is a topic on RCG where the vario tones don't work if you built the model with a different receiver and then switched to the GRX8. I started with a S8R RX for my glider, switched to the G-RX8, rediscovered the sensors but you cannot get the vario tones to work correctly. The only solution this member came up with was starting over by creating a new model. I was hoping for a better solution.

Post on RCG:
https://www.rcgroups.com/forums/showpos ... count=2018

timrowledge
Posts: 16
Joined: Sun Oct 26, 2014 10:49 pm
Country: -

Re: Vario tones not working

Post by timrowledge » Sat Nov 17, 2018 6:16 am

I’d like a better answer too- I use a heavily modified version of mike Shellim’s setup and trying to copy that piecemeal to make a “clean” version is more than @ little complicated. How can one wipe the rx details from a model? Assuming of course that that is the problem.

User avatar
gquiring
Posts: 7
Joined: Mon Apr 30, 2018 9:58 pm
Country: United States

Re: Vario tones not working

Post by gquiring » Sat Nov 17, 2018 11:42 am

You don't have to copy anything my settings were wrong. You want to use Vspd, not Vario for the tones.

timrowledge
Posts: 16
Joined: Sun Oct 26, 2014 10:49 pm
Country: -

Re: Vario tones not working

Post by timrowledge » Sun Nov 18, 2018 1:19 am

Ah; I didn't get that from the various messages. I'll be very happy if it works for me!

Post Reply

Return to “openTx for FrSky radios”