OpenXsensor not working on Frsky Archer receivers?

Development & General Chat for the superb openxvario project.

Moderator: rainer

Post Reply
User avatar
Hobby4Life
Posts: 11
Joined: Tue Oct 01, 2019 6:11 pm
Country: -
Contact:

OpenXsensor not working on Frsky Archer receivers?

Post by Hobby4Life » Tue Jun 01, 2021 6:19 am

Maybe someone has an answer for this.

I am having difficulties getting OpenXsensor to work on the new Archer receivers.
For example the arduino I use is a Nano + MS5611

I created a configuration using the configurator tool supplied with OXS

Hooking it up to a X6R or X8R, I get perfect readings.

Hooking the sensor up to a R10 Archer receivers.. nothing, just nothing.
When I hook up any other Frsky sensor to the R10 everything works fine.

:?: :?: :?: :?: :?:
Gr. Björn
www.hobby4Life.nl


User avatar
kalle123
Posts: 895
Joined: Sat Mar 29, 2014 10:59 am
Country: -
Location: Moenchengladbach

Re: OpenXsensor not working on Frsky Archer receivers?

Post by kalle123 » Tue Jun 01, 2021 6:27 am

There is a thread in a German FrSky forum about this.
https://frsky-forum.de/index.php?threa ... C3%A4nger/
And it seems, there are no issues.

br KH

User avatar
MikeB
9x Developer
Posts: 17712
Joined: Tue Dec 27, 2011 1:24 pm
Country: -
Location: Poole, Dorset, UK

Re: OpenXsensor not working on Frsky Archer receivers?

Post by MikeB » Tue Jun 01, 2021 8:13 am

It appears you need to register to read that forum (and it also appears to be in German!).
Could you summarise what is on the forum please?

Try using as SPort I/O signal. I added a change that uses the analog comparator on the input so the oXs recognises a lower voltage as a logic high (similar voltage to real SPort sensors).

Mike
erskyTx/er9x developer
The difficult we do immediately,
The impossible takes a little longer!

User avatar
kalle123
Posts: 895
Joined: Sat Mar 29, 2014 10:59 am
Country: -
Location: Moenchengladbach

Re: OpenXsensor not working on Frsky Archer receivers?

Post by kalle123 » Tue Jun 01, 2021 10:35 am

Hi Mike, ENGEL is Premier Dealer Germany and runs that support forum.

oXs ist NOT FrSky, so there is not much there about oXs in conjunction with FrSky. But the question come up in that forum and 6 users answered, no issue experienced with Archer RX.

Personally I can not say anything about the question posted here, I stick with ACCST and my components here run fine with oXs.

br KH

ChrisOhara
Posts: 27
Joined: Mon Feb 01, 2021 11:56 am
Country: Germany

Re: OpenXsensor not working on Frsky Archer receivers?

Post by ChrisOhara » Mon Jul 05, 2021 4:42 pm

Hi
I do use about seven different OXS sensors with Access (GPS, MU-6050, MS5611, GY86(clone) and a RPM(gas-ignition)).
I didn't find any problems concerning Access.
regards ChrisOhara


User avatar
Hobby4Life
Posts: 11
Joined: Tue Oct 01, 2019 6:11 pm
Country: -
Contact:

Re: OpenXsensor not working on Frsky Archer receivers?

Post by Hobby4Life » Wed Jul 21, 2021 1:41 pm

The problem I had, had to do with 8Mhz arduino's and sensors that act more then 1 sensor.
Using nano's solved all problems.. I suppose 16mhz Pro Mini's will work fine too.
Gr. Björn
www.hobby4Life.nl

stefanAC
Posts: 6
Joined: Mon Mar 20, 2017 2:54 pm
Country: -

Re: OpenXsensor not working on Frsky Archer receivers?

Post by stefanAC » Tue Mar 29, 2022 9:49 am

look here:
https://github.com/openXsensor/openXsensor/issues/63
but this works only some minutes for me.


Post Reply

Return to “OpenXVario - an open source vario supported by the open source firmwares!!”