Help!

Choosing an RF Module? What modules work? What is compatible with the 9x?
Post Reply
majidmng
Posts: 7
Joined: Sat Jan 05, 2013 1:33 pm
Country: -

Help!

Post by majidmng » Sat Jan 05, 2013 1:44 pm

I bought Flysky TX (FS-th9x) and Frsky V8FR-II Rx but dont know how connect tx to rx? the rx indicate red flash and dont bint to tx. please help me!


pmullen503
Posts: 264
Joined: Sun May 06, 2012 8:37 pm
Country: -
Location: Fond du Lac, WI

Re: Help!

Post by pmullen503 » Sat Jan 05, 2013 2:20 pm

Do you have the Frsky module? Your receiver will not work with the Flysky module.

User avatar
Rob Thomson
Site Admin
Posts: 4542
Joined: Tue Dec 27, 2011 11:34 am
Country: United Kingdom
Location: Albury, Guildford
Contact:

Re: Help!

Post by Rob Thomson » Sat Jan 05, 2013 2:39 pm

You need a frsky module.

The djt will don't he job :-)

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
Slope Soaring, FPV, and pretty much anything 'high tech'
...........if you think it should be in the wiki.. ask me for wiki access, then go add it!

User avatar
jhsa
Posts: 19403
Joined: Tue Dec 27, 2011 5:13 pm
Country: Germany

Re: Help!

Post by jhsa » Sat Jan 05, 2013 3:01 pm

Rob Thomson wrote:You need a frsky module.

The djt will don't he job :-)

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
It looks like that I'm not the only Fortuguese here :mrgreen: :mrgreen:
My er9x/Ersky9x/eepskye Video Tutorials
https://www.youtube.com/playlist?list=PL5uJhoD7sAKidZmkhMpYpp_qcuIqJXhb9

Donate to Er9x/Ersky9x:
https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=YHX43JR3J7XGW

User avatar
Rob Thomson
Site Admin
Posts: 4542
Joined: Tue Dec 27, 2011 11:34 am
Country: United Kingdom
Location: Albury, Guildford
Contact:

Re: Help!

Post by Rob Thomson » Sat Jan 05, 2013 3:03 pm

Oops :-) damn auto correct!

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
Slope Soaring, FPV, and pretty much anything 'high tech'
...........if you think it should be in the wiki.. ask me for wiki access, then go add it!


majidmng
Posts: 7
Joined: Sat Jan 05, 2013 1:33 pm
Country: -

Re: Help!

Post by majidmng » Sat Jan 05, 2013 3:48 pm

what is Frsky module? it connect to my TX? i have bought Frsky V8FR-II Rx not any things

User avatar
Rob Thomson
Site Admin
Posts: 4542
Joined: Tue Dec 27, 2011 11:34 am
Country: United Kingdom
Location: Albury, Guildford
Contact:

Re: Help!

Post by Rob Thomson » Sat Jan 05, 2013 4:07 pm

Slope Soaring, FPV, and pretty much anything 'high tech'
...........if you think it should be in the wiki.. ask me for wiki access, then go add it!

majidmng
Posts: 7
Joined: Sat Jan 05, 2013 1:33 pm
Country: -

Re: Help!

Post by majidmng » Sat Jan 05, 2013 4:34 pm

Tanks for your reply.

pmullen503
Posts: 264
Joined: Sun May 06, 2012 8:37 pm
Country: -
Location: Fond du Lac, WI

Re: Help!

Post by pmullen503 » Sat Jan 05, 2013 7:11 pm

You could use this:http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... r_V2_.html with your Flysky module. But the Frsky module is a better system.

Flysky and Frsky. Unfortunately, the names are very similar.

majidmng
Posts: 7
Joined: Sat Jan 05, 2013 1:33 pm
Country: -

Re: Help!

Post by majidmng » Sun Jan 06, 2013 4:48 am

is it possible use Flysky TX and Turnigy RX without any other module? i have Frsky V8FR-II Rx but dont go to buy
Frsky DJT module.

User avatar
ShowMaster
Posts: 4327
Joined: Thu Dec 29, 2011 3:44 am
Country: -
Location: Los Angeles, CA USA

Re: Help!

Post by ShowMaster » Sun Jan 06, 2013 7:32 am

Turnigy/FlySky TX Module use Turnigy/FlySky RX

Frsky DJT DHT or DFT module use only Frsky RX.
No other way it works.
SM


Sent from my iPod touch using Tapatalk.
Please add a location to your profile. Thank You

User avatar
dvogonen
Posts: 453
Joined: Tue Jan 31, 2012 9:38 pm
Country: Sweden
Location: Stockholm

Re: Sv: Help!

Post by dvogonen » Sun Jan 06, 2013 7:39 am

I presume that your radio came with a FlySky transmitter module installed. In that case you can use either the 8 channel or the 6-channel receiver from FlySky. Both work with the radio. HobbyKing sells the 8-channel FlySky receiver under their Turnigy brand and the 6-channel FlySky receiver under their HobbyKing brand.

But as all others have said: FrSky is a much better radio system. It is a better idea to get a FrSky transmitter module than to buy FlySky receivers.

User avatar
dvogonen
Posts: 453
Joined: Tue Jan 31, 2012 9:38 pm
Country: Sweden
Location: Stockholm

Re: Sv: Help!

Post by dvogonen » Sun Jan 06, 2013 7:43 am

ShowMaster wrote: No other way it works.
Is that a Yoda quote? :-)

User avatar
ShowMaster
Posts: 4327
Joined: Thu Dec 29, 2011 3:44 am
Country: -
Location: Los Angeles, CA USA

Re: Help!

Post by ShowMaster » Sun Jan 06, 2013 3:12 pm

dvogonen wrote:
ShowMaster wrote: No other way it works.
Is that a Yoda quote? :-)
Sorry, my red wine translator kicked in.
SM


Sent from my iPod touch using Tapatalk.
Please add a location to your profile. Thank You

majidmng
Posts: 7
Joined: Sat Jan 05, 2013 1:33 pm
Country: -

Re: Help!

Post by majidmng » Sun Jan 06, 2013 5:04 pm

I go to buy Flysky RX and dont use frysky RX...
Is Flysky Rx easy to bind with Flysky TX?! or need add module to bind?!!

User avatar
Promix
Posts: 109
Joined: Wed Dec 28, 2011 10:23 am
Country: -

Re: Help!

Post by Promix » Sun Jan 06, 2013 6:00 pm

No other module needed. Binding process is very easy:
1. Power up the RX with bind connector in place, LED will blink
2. Press and hold bind button on TX module and switch radio on
3. RX will bind within seconds
Done

majidmng
Posts: 7
Joined: Sat Jan 05, 2013 1:33 pm
Country: -

Re: Help!

Post by majidmng » Mon Jan 07, 2013 5:45 am

My Flysky TX dont have bind button, this is my problem.you know where is it?

User avatar
Promix
Posts: 109
Joined: Wed Dec 28, 2011 10:23 am
Country: -

Re: Help!

Post by Promix » Mon Jan 07, 2013 11:46 am

This is the bind button
Attachments
TM002-1.jpg

majidmng
Posts: 7
Joined: Sat Jan 05, 2013 1:33 pm
Country: -

Re: Help!

Post by majidmng » Mon Jan 07, 2013 2:13 pm

My Flysky dont have this module and behind my tx is empty!! :( i have buy it from bevrc.

User avatar
Rob Thomson
Site Admin
Posts: 4542
Joined: Tue Dec 27, 2011 11:34 am
Country: United Kingdom
Location: Albury, Guildford
Contact:

Re: Help!

Post by Rob Thomson » Mon Jan 07, 2013 2:16 pm

In which case.. you purchased a transmitter with no module.

As you already have an FRSKY receiver - why dont you now just get a module as recommended in the above links.

Rob
Slope Soaring, FPV, and pretty much anything 'high tech'
...........if you think it should be in the wiki.. ask me for wiki access, then go add it!


Post Reply

Return to “RF MODULES”