Telemetry values all reading zero

All mods related to the frsky telemetry series of the firmware
Post Reply
Flydigital
Posts: 32
Joined: Fri Jan 24, 2014 10:32 am
Country: United Kingdom
Location: London

Telemetry values all reading zero

Post by Flydigital » Sat Sep 13, 2014 11:49 am

I have had the DSR-II working well for a while but suddenly it's not working.
I had Tx, Rx and voltage readings working on my 9x screen but now all reading 0.0. Not sure why. I'm using to fly a dji multicopter and otherwise it's all working fine. And weirdly my voltage readings which I had set actually appear to still work. I set an orange warning - single beep for below 10.8v and red warning - double beep for below 10.5v. These warnings come at the expected time even though the screen shows 0.0 on all readings.

How do I get these readings back? I must have changed a setting somewhere with out realising perhaps?

Thanks for any pointers here folks!

User avatar
jhsa
Posts: 18124
Joined: Tue Dec 27, 2011 5:13 pm
Country: Germany

Re: Telemetry values all reading zero

Post by jhsa » Sat Sep 13, 2014 11:59 am

My guess is that you have a hardware problem.. check the connections to the mainboard, etc.. what telemetry mod have you done? You seem to be able to send information to the module to program the alarms but not to receive the values from the module.. or maybe not even the setting of the values is working and the module just remembers the last values you programmed.. What happens if you set different values? In any case it seems to be a HW problem..

João
My er9x/Ersky9x/eepskye Video Tutorials
https://www.youtube.com/playlist?list=PL5uJhoD7sAKidZmkhMpYpp_qcuIqJXhb9

Donate to Er9x/Ersky9x:
https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=YHX43JR3J7XGW

User avatar
Kilrah
Posts: 9661
Joined: Sat Feb 18, 2012 6:56 pm
Country: Switzerland

Re: Telemetry values all reading zero

Post by Kilrah » Sat Sep 13, 2014 12:08 pm

Do you have the Range settings set correctly for A1/A2?

User avatar
jhsa
Posts: 18124
Joined: Tue Dec 27, 2011 5:13 pm
Country: Germany

Re: Telemetry values all reading zero

Post by jhsa » Sat Sep 13, 2014 1:07 pm

He also doesn't have RSSI reading.. I think he has been using the temetry options to program the alarms on the module itself..

João
My er9x/Ersky9x/eepskye Video Tutorials
https://www.youtube.com/playlist?list=PL5uJhoD7sAKidZmkhMpYpp_qcuIqJXhb9

Donate to Er9x/Ersky9x:
https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=YHX43JR3J7XGW

Flydigital
Posts: 32
Joined: Fri Jan 24, 2014 10:32 am
Country: United Kingdom
Location: London

Re: Telemetry values all reading zero

Post by Flydigital » Sun Sep 14, 2014 1:28 pm

It is now working again. I think it was the hardware connections. The telemetry mod in the 9x has a connector that plugs into the smartiparts board. When I opened it was disconnected as it's not properly soldered. I think that was the problem. Thanks for the help


Flydigital
Posts: 32
Joined: Fri Jan 24, 2014 10:32 am
Country: United Kingdom
Location: London

Re: Telemetry values all reading zero

Post by Flydigital » Sun Sep 14, 2014 1:29 pm

Kilrah wrote:Do you have the Range settings set correctly for A1/A2?
I checked over the ranges and all seemed good. Now fixed and I think I have the cause too being the loose jumper connection. Thanks

User avatar
jhsa
Posts: 18124
Joined: Tue Dec 27, 2011 5:13 pm
Country: Germany

Re: Telemetry values all reading zero

Post by jhsa » Sun Sep 14, 2014 2:14 pm

Well done ;)

João
My er9x/Ersky9x/eepskye Video Tutorials
https://www.youtube.com/playlist?list=PL5uJhoD7sAKidZmkhMpYpp_qcuIqJXhb9

Donate to Er9x/Ersky9x:
https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=YHX43JR3J7XGW

Post Reply

Return to “FRSky Telemetry Mods”