eePe simulator - trim on elevator shows up on throttle

How to use eePe
Post Reply
pldb64
Posts: 34
Joined: Thu Feb 09, 2012 11:20 pm
Country: -
Location: Sydney, Australia

eePe simulator - trim on elevator shows up on throttle

Post by pldb64 » Tue Feb 21, 2012 9:52 am

Hi,

I seem to have found a minor issue with the eePe simulator. I have a simple 4 channel setup on the first model in ER9x and after the maiden of the aircraft i imported the model configs back into eePe - which included a noticable amount of elevator trim. This all showed up as you'd expect it to under the Trim tab. However, after that i was playing around with some expo settings and went to check the result in the simulator and noticed that even with -100% throttle, the output was showing as -89%. I looked around a little more and noticed that the throttle trim was up in the simulator. I double checked the trim tab and that was showing trim was set on elevator not throttle (simulator showed no trim on elevator).

Probably worth noting that i'm using Mode 1 setup!

So it appears if eePe is set to mode 1 and you have a noticable amount of elevator trim, it shows up on the throttle channel when you're in the simulator.

Should be easy enough to verify.

Its has no real effect other than throwing a noob like me for a bit of a spin :-)


User avatar
ShowMaster
Posts: 4327
Joined: Thu Dec 29, 2011 3:44 am
Country: -
Location: Los Angeles, CA USA

Re: eePe simulator - trim on elevator shows up on throttle

Post by ShowMaster » Tue Feb 21, 2012 3:40 pm

Maybe post the mix downloaded from your TX that's having trouble and the version of eepe you're using so we can try it.
I'm no expert but having the mix to try would get you a answer or fix here.
SM

User avatar
erazz
9x Developer
Posts: 682
Joined: Tue Dec 27, 2011 6:25 pm
Country: -
Location: NJ-USA
Contact:

Re: eePe simulator - trim on elevator shows up on throttle

Post by erazz » Tue Feb 21, 2012 4:09 pm

We're currently reviewing how "mode" is handled by er9x (and eepe by extension).

Just got to get some of that remarkable thing called "Free Time". Anyone knows where I can find some?
Z

BEWARE - WE ARE IN THE AIR!!!
What goes up... Should be controlled by a 9X!

User avatar
GrootWitbaas
Posts: 358
Joined: Tue Dec 27, 2011 8:57 pm
Country: -
Location: Germany

eePe simulator - trim on elevator shows up on throttle

Post by GrootWitbaas » Tue Feb 21, 2012 4:12 pm

Send me ALL your money and I tell you :D


Sent from my iPhone using Tapatalk
General trouble maker and wannabee Dev

User avatar
erazz
9x Developer
Posts: 682
Joined: Tue Dec 27, 2011 6:25 pm
Country: -
Location: NJ-USA
Contact:

Re: eePe simulator - trim on elevator shows up on throttle

Post by erazz » Wed Feb 22, 2012 2:47 pm

No, I'm talking about creating free time for me. Not you...

And I don't think that "ALL" my money will really get you a lot of free time. Maybe a nice getaway in Aruba not much more. Being a person who actually works for a living sux! :)
Z

BEWARE - WE ARE IN THE AIR!!!
What goes up... Should be controlled by a 9X!


Post Reply

Return to “eePe”