Eepe on MAC

How to use eePe
User avatar
erazz
9x Developer
Posts: 682
Joined: Tue Dec 27, 2011 6:25 pm
Country: -
Location: NJ-USA
Contact:

Re: Eepe on MAC

Post by erazz » Mon Mar 05, 2012 3:32 pm

Sorry guys, I removed some posts because they did not pertain to the original topic.

ekill, please don't hijack threads. Post a new thread in this forum or in the "Programmers" forum (viewforum.php?f=10) detailing your problem.
Z

BEWARE - WE ARE IN THE AIR!!!
What goes up... Should be controlled by a 9X!


User avatar
Redbrickman
Posts: 219
Joined: Tue Dec 27, 2011 9:43 pm
Country: -

Re: Eepe on MAC

Post by Redbrickman » Tue Mar 06, 2012 12:17 am

Seems that the original problems I reported earlier in this thread with EEPE have gone, and I can report that the latest version works great on my imac.
Maintain thine airspeed.
Lest the ground arise and smite thee!

User avatar
kaos
Posts: 3247
Joined: Wed Dec 28, 2011 1:15 am
Country: United States

Re: Eepe on MAC

Post by kaos » Thu Mar 08, 2012 12:11 am

I have downloaded the Mac app from erazz's link. but after I opened it , a message pop up saying a new version r335 is available. the mac eepe installed shows r330. How do you get the r335? I did go to the site from the message, but it is the same thing.

User avatar
GrootWitbaas
Posts: 358
Joined: Tue Dec 27, 2011 8:57 pm
Country: -
Location: Germany

Eepe on MAC

Post by GrootWitbaas » Thu Mar 08, 2012 10:20 am

On Mac the auto update does not work yet. It shows the current windowz version. The latest update will be posted in the 1st post here, and as of right now it is 330.
Hope that helps.


Sent from my iPhone using Tapatalk
General trouble maker and wannabee Dev

User avatar
kaos
Posts: 3247
Joined: Wed Dec 28, 2011 1:15 am
Country: United States

Re: Eepe on MAC

Post by kaos » Thu Mar 08, 2012 4:26 pm

thx, Groot. now , I have eepe 335 on my pc and 330 on my mac , will that be a problem if I work on these 2 version alternately with my eepe file/setting.


User avatar
erazz
9x Developer
Posts: 682
Joined: Tue Dec 27, 2011 6:25 pm
Country: -
Location: NJ-USA
Contact:

Re: Eepe on MAC

Post by erazz » Thu Mar 08, 2012 9:28 pm

Yes, I'm sorry but it's really really difficult to cross compile for mac (compile for mac under linux or windows).

Since I don't have a MAC I must rely on Groot's services to figure out how to do this.
Z

BEWARE - WE ARE IN THE AIR!!!
What goes up... Should be controlled by a 9X!

User avatar
kaos
Posts: 3247
Joined: Wed Dec 28, 2011 1:15 am
Country: United States

Re: Eepe on MAC

Post by kaos » Fri Mar 09, 2012 6:10 am

I know it will take a while. Don't worry. But does v330 and v335 has conflict if I use them alternately on two different platform?

User avatar
GrootWitbaas
Posts: 358
Joined: Tue Dec 27, 2011 8:57 pm
Country: -
Location: Germany

Eepe on MAC

Post by GrootWitbaas » Fri Mar 09, 2012 9:24 am

Probably yes. I will see if I can build a update tonight at work.


Sent from my iPhone using Tapatalk
General trouble maker and wannabee Dev

User avatar
kaos
Posts: 3247
Joined: Wed Dec 28, 2011 1:15 am
Country: United States

Re: Eepe on MAC

Post by kaos » Fri Mar 09, 2012 11:57 pm

Looking forward to it. :)

User avatar
GrootWitbaas
Posts: 358
Joined: Tue Dec 27, 2011 8:57 pm
Country: -
Location: Germany

Re: Eepe on MAC

Post by GrootWitbaas » Sat Mar 10, 2012 12:11 am

build done, now just to get it uploaded.

Sorry but auto update does not work yet, so you have to manually download and run the installer. It will replace the older version with the new one.
General trouble maker and wannabee Dev

User avatar
kaos
Posts: 3247
Joined: Wed Dec 28, 2011 1:15 am
Country: United States

Re: Eepe on MAC

Post by kaos » Sat Mar 10, 2012 12:37 am

GrootWitbaas wrote: Sorry but auto update does not work yet, so you have to manually download and run the installer. It will replace the older version with the new one.
More than enough. Thx a lot. :!:

User avatar
erazz
9x Developer
Posts: 682
Joined: Tue Dec 27, 2011 6:25 pm
Country: -
Location: NJ-USA
Contact:

Re: Eepe on MAC

Post by erazz » Sat Mar 10, 2012 2:19 pm

New MAC version is up on the code page.

Thanks Groot.
Z

BEWARE - WE ARE IN THE AIR!!!
What goes up... Should be controlled by a 9X!

User avatar
Redbrickman
Posts: 219
Joined: Tue Dec 27, 2011 9:43 pm
Country: -

Re: Eepe on MAC

Post by Redbrickman » Sat Mar 10, 2012 5:11 pm

I'm running 330 which works well but thought if upgrading after reading the post

I followed the link on this forum main page and arrived here

http://code.google.com/p/eepe/

I've downloaded the mac installer file but the dialog box appears and it's not recognised as a valid package :(

Maybe the package is corrupt?
Maintain thine airspeed.
Lest the ground arise and smite thee!

User avatar
GrootWitbaas
Posts: 358
Joined: Tue Dec 27, 2011 8:57 pm
Country: -
Location: Germany

Re: Eepe on MAC

Post by GrootWitbaas » Sat Mar 10, 2012 5:57 pm

Edit: It is fixed now.

I see the problem, erazz removed the .zip extension. fast solution is add a .zip behind and it will extract the .dmg

@erazz, I will send a new mail with a link to the .dmg directly in the next 5 min
General trouble maker and wannabee Dev

User avatar
erazz
9x Developer
Posts: 682
Joined: Tue Dec 27, 2011 6:25 pm
Country: -
Location: NJ-USA
Contact:

Re: Eepe on MAC

Post by erazz » Sat Mar 10, 2012 10:04 pm

It's now fixed. Sorry it was my bad. Command line copy + autocomplete = foolery :)
Z

BEWARE - WE ARE IN THE AIR!!!
What goes up... Should be controlled by a 9X!

User avatar
kaos
Posts: 3247
Joined: Wed Dec 28, 2011 1:15 am
Country: United States

Re: Eepe on MAC

Post by kaos » Sat Mar 10, 2012 10:10 pm

works perfect. Just downloaded the v335. thx both groot and erazz.

User avatar
erazz
9x Developer
Posts: 682
Joined: Tue Dec 27, 2011 6:25 pm
Country: -
Location: NJ-USA
Contact:

Re: Eepe on MAC

Post by erazz » Sat Mar 10, 2012 10:15 pm

Awesome. Great to hear!
Z

BEWARE - WE ARE IN THE AIR!!!
What goes up... Should be controlled by a 9X!

User avatar
GrootWitbaas
Posts: 358
Joined: Tue Dec 27, 2011 8:57 pm
Country: -
Location: Germany

Re: Eepe on MAC

Post by GrootWitbaas » Sun Mar 11, 2012 7:19 am

ok so any objections for me to clean up this topic (remove some obsolete post)

I ask before I clean up, just in case ....

Groot
General trouble maker and wannabee Dev

User avatar
kaos
Posts: 3247
Joined: Wed Dec 28, 2011 1:15 am
Country: United States

Re: Eepe on MAC

Post by kaos » Sun Mar 11, 2012 7:45 am

I think the 1st post you have in this thread should stay permanently. whenever there is an update on eepe for mac or instruction. those links can be updated on the post and linked to the latest version/instruction. It is very clear and easy to get the info/data.

User avatar
GrootWitbaas
Posts: 358
Joined: Tue Dec 27, 2011 8:57 pm
Country: -
Location: Germany

Re: Eepe on MAC

Post by GrootWitbaas » Sun Mar 11, 2012 8:07 am

yes that is a given ...but there were some questions about specific versions that is now not needed any more ....and I will clean it up in the next day if no complains are coming in. I keep all links in the 1st post up to date when I build eepe
General trouble maker and wannabee Dev

User avatar
erazz
9x Developer
Posts: 682
Joined: Tue Dec 27, 2011 6:25 pm
Country: -
Location: NJ-USA
Contact:

Re: Eepe on MAC

Post by erazz » Sun Mar 11, 2012 3:06 pm

I've got files and files of obj.

They seem to crop up every time I compile :)
Z

BEWARE - WE ARE IN THE AIR!!!
What goes up... Should be controlled by a 9X!

User avatar
GrootWitbaas
Posts: 358
Joined: Tue Dec 27, 2011 8:57 pm
Country: -
Location: Germany

Re: Eepe on MAC

Post by GrootWitbaas » Sun Apr 08, 2012 5:25 am

V399 is done and uploaded
General trouble maker and wannabee Dev

Measuredpath
Posts: 32
Joined: Fri Jun 22, 2012 5:21 am
Country: -

Re: Eepe on MAC

Post by Measuredpath » Fri Jul 06, 2012 9:04 pm

I can't seem to update the eePe software to allow me to flash my TX. The revision 339 is too old and I require 432 (if I recall correctly). How can I resolve this?

GlidingFool
Posts: 26
Joined: Mon May 14, 2012 3:16 am
Country: Australia

Re: Eepe on MAC

Post by GlidingFool » Tue Jul 10, 2012 12:23 pm

Hi Guys

Eepe wants me to upgrade to r343, but the installer at http://code.google.com/p/eepe/ is only for r339. The Mac instructions on that page seem to be out of date as some nice person has created the installer and hence there appears to be no need for all that messing around. Am I wrong?

Many thanks in advance

StrikeEagleIII
Posts: 1
Joined: Sat Jul 28, 2012 2:12 pm
Country: -

Re: Eepe on MAC

Post by StrikeEagleIII » Sat Jul 28, 2012 2:26 pm

I have eepe revision 339 (awesome program by the way) on my mac. It appears the autoupdate feature is still not working as mentioned above? My main question is is there a way to disable the mouse scroll? I have the apple magic mouse and in eepe the scroll is so sensitive that it makes it almost impossible to use eepe. It is way way way too easy to scroll and inadvertently change a setting (even when just trying to click something) and there's not really a way to click off all text boxes so that even if you do a slight scrolling action, nothing changes. Like I say it makes it almost impossible to use eepe. In all other applications the mouse scroll works just fine.
Thanks!

Measuredpath
Posts: 32
Joined: Fri Jun 22, 2012 5:21 am
Country: -

Re: Eepe on MAC

Post by Measuredpath » Wed Sep 12, 2012 6:42 am

I just recently updated to the new software and now my eproms aren't recognized off my TX.

User avatar
Kilrah
Posts: 10412
Joined: Sat Feb 18, 2012 6:56 pm
Country: Switzerland

Re: Eepe on MAC

Post by Kilrah » Wed Sep 12, 2012 7:14 am

More details please...

Did you upgrade eepe or the firmware? What was your previous / is your current version?
Is it eepe not recognising the radio's eeprom, or the radio not recognising the eeprmos you write to it with eepe?

Measuredpath
Posts: 32
Joined: Fri Jun 22, 2012 5:21 am
Country: -

Re: Eepe on MAC

Post by Measuredpath » Thu Sep 13, 2012 12:39 am

Version 0.97 (revision 1382), Sep 2 2012

I get an error message that says "AVRDUDE executable not found" when I attempt to read off the TX. I am fearful to load anything onto the Tx right now because of it.

User avatar
Rob Thomson
Site Admin
Posts: 4542
Joined: Tue Dec 27, 2011 11:34 am
Country: United Kingdom
Location: Albury, Guildford
Contact:

Re: Eepe on MAC

Post by Rob Thomson » Thu Sep 13, 2012 7:39 am

In your eepe software preferences, there should be an option to set where avrdude is installed.

I know it is included on the PC version by default. For the mac you may need to install it?

I am not a mac user.. but this guide looks to do the trick?
http://wiki.xinchejian.com/wiki/Install ... c_OSX_Lion

Oh...

Without avrdude, you would not be able to flash anyway :-)

Rob
Slope Soaring, FPV, and pretty much anything 'high tech'
...........if you think it should be in the wiki.. ask me for wiki access, then go add it!

User avatar
Kilrah
Posts: 10412
Joined: Sat Feb 18, 2012 6:56 pm
Country: Switzerland

Re: Eepe on MAC

Post by Kilrah » Thu Sep 13, 2012 7:50 am

Measuredpath wrote:Version 0.97 (revision 1382), Sep 2 2012
This sounds like you're using companion9x and open9x, not eepe...

Check that in "AVRDUDE settings" the location is correct (normally "/usr/local/bin/avrdude"). Failing that, reinstall C9X using the 0.97 installer here.


Post Reply

Return to “eePe”