Welcome!

User avatar
OctavioS
Posts: 588
Joined: Sun Aug 17, 2014 11:54 pm
Country: Portugal
Location: Madeira

Re: Welcome!

Post by OctavioS » Wed Nov 04, 2015 11:38 pm

Just the splash screen. The warnings are displayed ok.

Enviado do meu Nexus 7 através de Tapatalk
3 x - 9X TX with 9xtreme board;
Turnigy 9XRpro ;
Frsky Taranis & Taranis +;
Horus x10s;
Horus x12s.
Too much radios? Yes too much damn radios. No more please.

"Sometimes you just have to take a leap and build your wings on the way down."


User avatar
MikeB
9x Developer
Posts: 16586
Joined: Tue Dec 27, 2011 1:24 pm
Country: -
Location: Poole, Dorset, UK

Re: Welcome!

Post by MikeB » Wed Nov 04, 2015 11:52 pm

Have you turned the splash screen off on the radio setup (general menu)?

Mike.
erskyTx/er9x developer
The difficult we do immediately,
The impossible takes a little longer!

User avatar
OctavioS
Posts: 588
Joined: Sun Aug 17, 2014 11:54 pm
Country: Portugal
Location: Madeira

Re: Welcome!

Post by OctavioS » Wed Nov 04, 2015 11:56 pm

Everything has been always on. Splash screen and splash name.

Enviado do meu Nexus 7 através de Tapatalk
3 x - 9X TX with 9xtreme board;
Turnigy 9XRpro ;
Frsky Taranis & Taranis +;
Horus x10s;
Horus x12s.
Too much radios? Yes too much damn radios. No more please.

"Sometimes you just have to take a leap and build your wings on the way down."

User avatar
jhsa
Posts: 18982
Joined: Tue Dec 27, 2011 5:13 pm
Country: Germany

Re: Welcome!

Post by jhsa » Thu Nov 05, 2015 12:53 am

Please check again ;)

João
My er9x/Ersky9x/eepskye Video Tutorials
https://www.youtube.com/playlist?list=PL5uJhoD7sAKidZmkhMpYpp_qcuIqJXhb9

Donate to Er9x/Ersky9x:
https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=YHX43JR3J7XGW

User avatar
OctavioS
Posts: 588
Joined: Sun Aug 17, 2014 11:54 pm
Country: Portugal
Location: Madeira

Re: Welcome!

Post by OctavioS » Thu Nov 05, 2015 9:41 am

Yes its on. And i just checked i cant change the controls in the controls menu above the mode option. It doesnt even highlight it.
3 x - 9X TX with 9xtreme board;
Turnigy 9XRpro ;
Frsky Taranis & Taranis +;
Horus x10s;
Horus x12s.
Too much radios? Yes too much damn radios. No more please.

"Sometimes you just have to take a leap and build your wings on the way down."


User avatar
jhsa
Posts: 18982
Joined: Tue Dec 27, 2011 5:13 pm
Country: Germany

Re: Welcome!

Post by jhsa » Thu Nov 05, 2015 10:06 am

The stick reverse which uses the same graphics has moved to the hardware menu. The option you see in controls if for the sitck mode. please go to the hardware menu. This is the right place for it to be as it is ONLY hardware related, and you only need to change this option once, unless you change gimbals again ;)

João
My er9x/Ersky9x/eepskye Video Tutorials
https://www.youtube.com/playlist?list=PL5uJhoD7sAKidZmkhMpYpp_qcuIqJXhb9

Donate to Er9x/Ersky9x:
https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=YHX43JR3J7XGW

User avatar
MikeB
9x Developer
Posts: 16586
Joined: Tue Dec 27, 2011 1:24 pm
Country: -
Location: Poole, Dorset, UK

Re: Welcome!

Post by MikeB » Thu Nov 05, 2015 10:17 am

If it is just the line above the mode option, then that is a change I did. I've moved that setting to the HARDWARE menu to prevent accidental modification, but the small images are still needed to show which stick goes with which control name.

I'll think on why your splash screen is missing. Maybe the radio "thinks" you have moved a stick (when you haven't), which cancels the splash screen.

Mike.
erskyTx/er9x developer
The difficult we do immediately,
The impossible takes a little longer!

User avatar
OctavioS
Posts: 588
Joined: Sun Aug 17, 2014 11:54 pm
Country: Portugal
Location: Madeira

Re: Welcome!

Post by OctavioS » Thu Nov 05, 2015 10:35 am

Ok got it. When I switch on the radio, it shows very rapidly the 9xtreme word with the splash name below. But it's very fast and then the welcome sound is heard.

Enviado do meu Galaxy S6 edge através de Tapatalk.
3 x - 9X TX with 9xtreme board;
Turnigy 9XRpro ;
Frsky Taranis & Taranis +;
Horus x10s;
Horus x12s.
Too much radios? Yes too much damn radios. No more please.

"Sometimes you just have to take a leap and build your wings on the way down."

User avatar
jhsa
Posts: 18982
Joined: Tue Dec 27, 2011 5:13 pm
Country: Germany

Re: Welcome!

Post by jhsa » Thu Nov 05, 2015 11:25 am

Octávio, you have a fast radio now, only yours is faster than normal :mrgreen: :mrgreen:

João
My er9x/Ersky9x/eepskye Video Tutorials
https://www.youtube.com/playlist?list=PL5uJhoD7sAKidZmkhMpYpp_qcuIqJXhb9

Donate to Er9x/Ersky9x:
https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=YHX43JR3J7XGW

User avatar
OctavioS
Posts: 588
Joined: Sun Aug 17, 2014 11:54 pm
Country: Portugal
Location: Madeira

Re: Welcome!

Post by OctavioS » Thu Nov 05, 2015 3:10 pm

Hehe, lucky me.

Enviado do meu Galaxy S6 edge através de Tapatalk.
3 x - 9X TX with 9xtreme board;
Turnigy 9XRpro ;
Frsky Taranis & Taranis +;
Horus x10s;
Horus x12s.
Too much radios? Yes too much damn radios. No more please.

"Sometimes you just have to take a leap and build your wings on the way down."

Kaneda
Posts: 3
Joined: Thu Oct 22, 2015 9:59 pm
Country: -

Re: Welcome!

Post by Kaneda » Thu Nov 05, 2015 10:30 pm

Hello from the Netherlands guys,

Got my board really fast. Had some l'll troubles, but got it fixed.
There is a difference in screws tho! Had to use the silver ones.

I'm new to model flying.
Had the TGY 9X for a long time, but didn't use it.
Now I ordered a quad and have the 9Xtreme installed.
Can't wait for my 250 racer to come in.

Ow, and this is me:
https://youtu.be/bp2AIghSdx8

stewwy
Posts: 36
Joined: Fri Oct 02, 2015 11:44 pm
Country: United Kingdom

Re: Welcome!

Post by stewwy » Sun Nov 08, 2015 8:43 pm

master_yes.wav
(12.66 KiB) Downloaded 679 times


Some sound clips I have hanging around that might be useful :D

Edit: caveat, ok for private use only, not for commercial use.
Attachments
sounds.zip
some amusing voice files
(995.62 KiB) Downloaded 41 times

User avatar
OctavioS
Posts: 588
Joined: Sun Aug 17, 2014 11:54 pm
Country: Portugal
Location: Madeira

Re: Welcome!

Post by OctavioS » Thu Nov 12, 2015 1:00 pm

MikeB wrote:If it is just the line above the mode option, then that is a change I did. I've moved that setting to the HARDWARE menu to prevent accidental modification, but the small images are still needed to show which stick goes with which control name.

I'll think on why your splash screen is missing. Maybe the radio "thinks" you have moved a stick (when you haven't), which cancels the splash screen.

Mike.
You probably don't remember but sometime before when this radio had er9x-frsky m64, it had a problem with the inactivity alarm not activating, and you did a change in the software and it became fine. Now this problem with the splash screen, so im thinking that this radio has some jittering issue that prevents the splashscreen to show up (and before the inactivity alarm to trigger).
What do you think?
3 x - 9X TX with 9xtreme board;
Turnigy 9XRpro ;
Frsky Taranis & Taranis +;
Horus x10s;
Horus x12s.
Too much radios? Yes too much damn radios. No more please.

"Sometimes you just have to take a leap and build your wings on the way down."

User avatar
Quadcells
Posts: 11
Joined: Fri Nov 06, 2015 2:36 pm
Country: United States

Re: Welcome!

Post by Quadcells » Tue Nov 17, 2015 3:55 pm

MikeB wrote:It will just work with the 'X' series receivers. A new XJT will most likely have the "EU firmware" so won't support 'D' series receivers.

Mike.
Hi All,
New here and installed my Smarties board in my LlySky TH9x about two weeks ago and works great so far.
You mentioned that with the XJT will not work with "D" series receivers. Are you just talking about Telemetry?
I ask because I just installed the XJT transmitter module and it works great with my X series and D series receivers, but I haven't connected the telemetry yet.
thanks.
/quadcells

User avatar
MikeB
9x Developer
Posts: 16586
Joined: Tue Dec 27, 2011 1:24 pm
Country: -
Location: Poole, Dorset, UK

Re: Welcome!

Post by MikeB » Tue Nov 17, 2015 4:05 pm

An XJT bought in the EU probably won't work with 'D' receivers, but if bought outside the EU will not have the EU firmware and so is likely to work.

Mike.
erskyTx/er9x developer
The difficult we do immediately,
The impossible takes a little longer!

User avatar
Quadcells
Posts: 11
Joined: Fri Nov 06, 2015 2:36 pm
Country: United States

Re: Welcome!

Post by Quadcells » Tue Nov 17, 2015 4:14 pm

Thanks Mike.
/quadcells

User avatar
9XTremist
Posts: 56
Joined: Sun Oct 25, 2015 5:55 am
Country: Other
Location: San Bernaseptictank, so-cal

Deadband Problems

Post by 9XTremist » Tue Dec 15, 2015 2:44 pm

Has anybody had a problem with their deadband settings namely, when trying to set the RH or aileron width it skips the aileron and goes straight to the 6 pos switch, same thing in reverse. I've tried switching between v1.8 and v1.7 bootloader and back. I've tried earlier firmware versions but. This is the only glitch I've run across. Never had the speaker noise, never had the shutdown problem. The only gripe I really have is, this damn thing doesn't do harmonies very well at all.

Let the Good Times Roll.
If you think that musical sounds come from ESC's
then you probably believe that "Star Trek" was
filmed on "Remote Location"

User avatar
MikeB
9x Developer
Posts: 16586
Joined: Tue Dec 27, 2011 1:24 pm
Country: -
Location: Poole, Dorset, UK

Re: Welcome!

Post by MikeB » Tue Dec 15, 2015 3:31 pm

I have the fix for that problem. I just need to finish sorting something else, then I'll post a new test version with the fix in it.

Mike.
erskyTx/er9x developer
The difficult we do immediately,
The impossible takes a little longer!

User avatar
9XTremist
Posts: 56
Joined: Sun Oct 25, 2015 5:55 am
Country: Other
Location: San Bernaseptictank, so-cal

Re: I have the fix ...

Post by 9XTremist » Tue Dec 15, 2015 4:23 pm

I wasn't trying to hurry you along at all. I was thinking (that's what that wood burning smell is) I hadn't seen anybody over there mention it and that made me wonder if it was just me or something I brought on? So ...

Hey Mike,
I understand your one of the "Queso Grandes" around here.
Ever since I first tried to register here the anti-spam software or whatever it is flags me has having a blacklisted IP and or email and says I'm on such and such list but the IP is not my IP and when I go look at the list, the IP it thinks I have nor my email is on any of the list. So, I have to use a VPN (which I have anyway) and some of the servers of the VPN provider have been used by spammers (naturally) so I have to pay attention to which server I choose or it goes off on me. I did send whomever (it said to) a note twice, but to no avail. I've been called a lot of things, rightly so in some cases but never a low down spammer.

need some cheese for my whine
If you think that musical sounds come from ESC's
then you probably believe that "Star Trek" was
filmed on "Remote Location"

User avatar
MikeB
9x Developer
Posts: 16586
Joined: Tue Dec 27, 2011 1:24 pm
Country: -
Location: Poole, Dorset, UK

Re: Welcome!

Post by MikeB » Tue Dec 15, 2015 4:51 pm

I had that happen to me. I can't remember what the fix was. I contacted Rob Thomson who runs the forum.

Mike.
erskyTx/er9x developer
The difficult we do immediately,
The impossible takes a little longer!


Post Reply

Return to “9Xtreme upgrade board”