Is it possible to create a bit field so multiple switches can use one channel?

ersky9xr is the port of the er9x firmware to the 9XRPRO radio.
Post Reply
CptanPanic
Posts: 14
Joined: Tue Mar 22, 2016 12:32 am
Country: -

Is it possible to create a bit field so multiple switches can use one channel?

Post by CptanPanic » Tue Apr 12, 2016 3:06 pm

I have another question, I am limited on the number of aux channels being received due to running a high control rate (2Khz on betaflight/cleanflight). So I was thinking that it seems that since most of the switches are only binary, they could easily be combined into one channel using a bitfield. Is this possible currently with latest firmware? If not what do you think about the possibility?

Thanks,
CP


User avatar
jhsa
Posts: 18909
Joined: Tue Dec 27, 2011 5:13 pm
Country: Germany

Re: Is it possible to create a bit field so multiple switches can use one channel?

Post by jhsa » Tue Apr 12, 2016 3:26 pm

Something like this, or am I too far South?? :mrgreen:

viewtopic.php?f=84&t=7299

I think it should be your controller that has to decode what you send on just one channel..
Just like the Attiny on that project I linked does..
João
My er9x/Ersky9x/eepskye Video Tutorials
https://www.youtube.com/playlist?list=PL5uJhoD7sAKidZmkhMpYpp_qcuIqJXhb9

Donate to Er9x/Ersky9x:
https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=YHX43JR3J7XGW

User avatar
Kilrah
Posts: 10178
Joined: Sat Feb 18, 2012 6:56 pm
Country: Switzerland

Re: Is it possible to create a bit field so multiple switches can use one channel?

Post by Kilrah » Tue Apr 12, 2016 6:10 pm

That's what "modes" and their respective ranges in the FC firmware are for.


Post Reply

Return to “ersky9xr”