No Smartport Telemetry showing on 9XR Pro

ersky9xr is the port of the er9x firmware to the 9XRPRO radio.
Post Reply
tomtom50
Posts: 1
Joined: Sun Sep 13, 2020 6:09 pm
Country: -

No Smartport Telemetry showing on 9XR Pro

Post by tomtom50 » Sun Sep 13, 2020 6:27 pm

I'm using a 9XR Pro with XJT module, ErskyTx v222.

Receiver is Frsky R-XSR with SBUS and Smartport connected to Matek F411WSE flight controller under iNav, iNav telemetry enabled, wired to TX2 per Matek instructions.

On the 9XR Pro:

Protocol:
External XJT
Proto XJT RxNum 0
Detect Telem. Auto
Type D6(X)

Telemetry:
UsrProto FRHUB (or FrSky, I have tried both many times)
BT Telemetry Off
Telem. Com Port 1
Com Port Invert None

There is telemetry coming from the receiver, A1 reports the voltage powering the receiver, and RSSI is also reported. But no telemetry from the flight controller is reported, for example GPS coordinates are always zeroes.

Any ideas how to proceed? Thanks!


rsilk49
Posts: 137
Joined: Wed Oct 26, 2016 10:33 am
Country: United Kingdom

Re: No Smartport Telemetry showing on 9XR Pro

Post by rsilk49 » Mon Oct 12, 2020 3:14 pm

Double check your wiring and CLI serial settings. Should be:

# serial
serial 0 2 115200 57600 0 115200 (Sbus RX)
serial 31 32 115200 115200 115200 115200 (SoftSerial SPORT)
N.B. Power off/on after changing serial settings.

My radio settings are :

Version ersky9x-A4r223

Telemetry
UsrProto FrSky Met

BT Telemetry Off
Telem. Com Port 1
Com Port Invert None
COM2 Func. Telemetry
COM2 Baudrate Auto
COM1 Baudrate Auto

Create a custom telem page and add TmOK. It should show "2".
What version are you running on the radio?

When you get it running, you may be interested in a telemetry viewer app on Android. See my blog for connecting a BT module to the XJT.
https://www.rcgroups.com/forums/showthr ... roid-phone
S500 + Pixhawk 1 clone + Mauch PM + C&T Telemetry adapter + 9XR-Pro (Taranis gimbals)/XJT/X8R

Post Reply

Return to “ersky9xr”