9XR Pro and X8R bound but no servo movement

Hardware Support for the 9XR Pro
Post Reply
Prowler901
Posts: 12
Joined: Mon Dec 04, 2017 5:59 am
Country: -

9XR Pro and X8R bound but no servo movement

Post by Prowler901 » Tue Dec 12, 2017 5:00 pm

Greetings All,

I've been using a TH9X and ER9X with eePe for years, but I'm new to the 9XR pro and the new Frsky XJT RX's. I've got the RX and TX bound, and I'm getting telemetry from the RX. But, I can't get any of the servos to respond. They all get power and center up when the battery is connected. There is a green light on the RX. But, no control of the servos. I'm not sure where to go next.

Thanks,
Todd

Daedalus66
Posts: 1783
Joined: Tue Dec 27, 2011 8:22 pm
Country: -
Location: Ottawa

9XR Pro and X8R bound but no servo movement

Post by Daedalus66 » Tue Dec 12, 2017 6:17 pm

So you’ve got an XJT module and are linking with an X8R receiver.
What version of ErSky9x?
Do you have XJT selected under Protocol, Type D16?



Sent from my iPhone using Tapatalk

Prowler901
Posts: 12
Joined: Mon Dec 04, 2017 5:59 am
Country: -

Re: 9XR Pro and X8R bound but no servo movement

Post by Prowler901 » Tue Dec 12, 2017 8:24 pm

Hi,
I've got r220 installed. And, Protocol is XJT and type D16. And, I'm using eepeSky to program.

User avatar
MikeB
9x Developer
Posts: 15794
Joined: Tue Dec 27, 2011 1:24 pm
Country: -
Location: Poole, Dorset, UK

Re: 9XR Pro and X8R bound but no servo movement

Post by MikeB » Tue Dec 12, 2017 11:42 pm

Check you have mixes configured for the first 4 channels, and that the bars move on the "bars" screen.
Did you bind using the "bind" option in the protocol menu?

Mike.
ersky9x/er9x developer
The difficult we do immediately,
The impossible takes a little longer!

Prowler901
Posts: 12
Joined: Mon Dec 04, 2017 5:59 am
Country: -

Re: 9XR Pro and X8R bound but no servo movement

Post by Prowler901 » Wed Dec 13, 2017 1:05 am

Yes, channel mixes are configured and all the bars move correctly. I bound it using the FS button on the module and the receiver. I've also done it using the bind option in the protocol menu.

Todd


Prowler901
Posts: 12
Joined: Mon Dec 04, 2017 5:59 am
Country: -

Re: 9XR Pro and X8R bound but no servo movement

Post by Prowler901 » Wed Dec 13, 2017 4:10 am

Well, I think I got it sorted. But, I'm not sure why. I just went through the binding procedure again through protocol menu. It seems to be working now. Any thoughts on this?

Thanks,
Todd

Post Reply

Return to “Turnigy 9XR PRO radio”