TH9X show after burning attempt "Eeprom Error"

Everything about the smartie programmer and backlight kit!
Post Reply
oti
Posts: 3
Joined: Mon Oct 29, 2012 9:09 pm
Country: -

TH9X show after burning attempt "Eeprom Error"

Post by oti » Mon Oct 29, 2012 9:26 pm

Hello,
i installed my SM Board into my TH9X.
After installation of SM Board, i use eepe an a the new er9x firmware.

At the start of burning, i got these following error and my remote show now only "eeprom error" :-(

=================================================================================
AVRDUDE gestartet
C:/Program Files/eePe/avrdude.exe -c usbasp -p m64 -P usb -U eeprom:r:C:/Users/xxx/AppData/Local/Temp/temp.hex:i
=================================================================================

avrdude.exe: error: programm enable: target doesn't answer. 1
avrdude.exe: initialization failed, rc=-1
Double check connections and try again, or use -F to override
this check.


avrdude.exe done. Thank you.


=================================================================================
AVRDUDE ist fertig - Exit code 1
=================================================================================

- i have a REV 2 th9x board
- and a SM Board Vers: 2.3
- i double check the cable connections
- i remove my Dragon Link connection
- i cleaned the connection on board with 100% isopropanol alcohol

no connection and no plug and play :?

What could be the problem?

thanks for help
Oti


User avatar
ShowMaster
Posts: 4327
Joined: Thu Dec 29, 2011 3:44 am
Country: -
Location: Los Angeles, CA USA

Re: TH9X show after burning attempt "Eeprom Error"

Post by ShowMaster » Tue Oct 30, 2012 12:13 am

I believe the new SP board requires that tx power is on while programming.
You didn't mention if it was on?
Also what OS are you using?
If windows look in device manager to see if the USB connection is shown. Also note the com port used and make sure that's entered in eepe.
Hopefully one of these items were missed and caused the error.
More details please
SM


ShowMaster
Sent from my iPod touch using Tapatalk

oti
Posts: 3
Joined: Mon Oct 29, 2012 9:09 pm
Country: -

Re: TH9X show after burning attempt "Eeprom Error"

Post by oti » Tue Oct 30, 2012 8:08 pm

Hi,
i check the power and I got the same error message.

Operation System is Windows Vista 32 Bit.

The device manager show me a libusb-win32-device with smartieParts 9x programmer driver.
The device looks ok!

Settings at eepe are shown at the screenshot.

I have no ideas what is wrong?

Thanks
Oti
Attachments
Settings.png
Settings

oti
Posts: 3
Joined: Mon Oct 29, 2012 9:09 pm
Country: -

Re: TH9X show after burning attempt "Eeprom Error"

Post by oti » Tue Oct 30, 2012 8:31 pm

Hi,
i found the problem.

I pressed the SM Board from top with my finger, again the main board of the TH9x.
I hear a noise of the mass pins and the SM is moving a little bit.
After that, i try again to burn the firmware and now it works!

Thanks
Oti

slimtom
Posts: 15
Joined: Fri Oct 19, 2012 2:48 am
Country: -

Re: TH9X show after burning attempt "Eeprom Error"

Post by slimtom » Thu Nov 08, 2012 10:11 pm

I have this error after sending to TX:

If I use Companio9X it works ok.. so it is not my HW problem.
And after all - my TX is working as well... just this error - I cannot write models to TX.
Attachments
temp.hex.JPG


User avatar
Kilrah
Posts: 10795
Joined: Sat Feb 18, 2012 6:56 pm
Country: Switzerland

Re: TH9X show after burning attempt "Eeprom Error"

Post by Kilrah » Sat Nov 10, 2012 9:21 pm

Which version of eepe and er9x?

slimtom
Posts: 15
Joined: Fri Oct 19, 2012 2:48 am
Country: -

Re: TH9X show after burning attempt "Eeprom Error"

Post by slimtom » Sun Nov 11, 2012 7:56 am

Kilrah wrote:Which version of eepe and er9x?
latest. both.


Post Reply

Return to “SMARTIEPARTS PROGRAMMER”