Page 1 of 1

X10s retracts

Posted: Sat Mar 17, 2018 10:05 pm
by 1275mini
Guys trying to set my tarot x8 retracts switch so that when throttle goes over a certain point the retracts lift and lower when throttle drops below a point they lower down
Any help please I do not have a clue how to go about it !!

Re: X10s retracts

Posted: Sun Mar 18, 2018 12:11 am
by MikeB
Have you flashed openTx to the X10s?
If so, just set a logical switch to change when the throttle goes over your trigger point, then use that logical switch as the source of your gear channel.

Mike

Re: X10s retracts

Posted: Sun Mar 18, 2018 6:49 am
by 1275mini
Yes mike opentx
All new to me this can you talk me through the set up please?

Re: X10s retracts

Posted: Sun Mar 18, 2018 9:56 am
by MikeB
Since I use ersky9x (I'm the developer for that), not openTx, I can only use companion and give you an idea.
I'm using channel 3 for the throttle and channel 5 for the gear, so set a logical switch:
L01: a>x [email protected] -20
then a mix:
CH5: L01 Weight (+100%)
The throttle input goes from -100% to +100%, so the L01 switch changes when the throttle goes past a bit before half way. Change the -20% to set your required switching point.
When L01 is off, channel 5 is at -100%, and when L01 is on, channel 5 is at +100%.

Mike

Re: X10s retracts

Posted: Sun Mar 18, 2018 11:08 am
by 1275mini
Cheers mike I will try that :)

Re: X10s retracts

Posted: Sun Mar 18, 2018 3:57 pm
by 1275mini
Tried the above settings but no luck retracts are moveing with the throttle stick

Re: X10s retracts

Posted: Sun Mar 18, 2018 7:19 pm
by MikeB
What does make the retracts operate (which channel etc.)?
You may check the operation of L01 by looking at the radio screen where you configure it. The text "L01" changes to bold when it is on, so moving the throttle should give the "L01" changing between bold and normal.

Mike

Re: X10s retracts

Posted: Sun Mar 18, 2018 8:01 pm
by 1275mini
Mike I can not sort it !
Useing 8xr rx
Retracts are on switch sf
Retract servo pluged into ch 9 running rx as subs
Just can sort out setting up the tx

Re: X10s retracts

Posted: Sun Mar 18, 2018 8:16 pm
by MikeB
Do you have anything in the mixer on CH9?
If not, as a test, configure:
CH9: +100% SF
This uses switch SF to control channel 9. See if switching SF makes the retracts operate.

Mike

Re: X10s retracts

Posted: Sun Mar 18, 2018 8:34 pm
by 1275mini
Mike that is how I was setup works perfectly

Re: X10s retracts

Posted: Mon Mar 19, 2018 12:02 am
by MikeB
So try setting L01 as I described and then using L01 as the source for channel 9.

Mike

Re: X10s retracts

Posted: Wed Mar 21, 2018 10:48 am
by 1275mini
Sorted now mike working spot on :D
Thank you