Search found 177 matches

by Richard
Thu Aug 24, 2017 4:21 pm
Forum: General help (FrSky Taranis radio)
Topic: Telemetry inconsistency or malfunctioning?
Replies: 7
Views: 1484

Re: Telemetry inconsistency or malfunctioning?

Thanks for the lead Bernd. Will look into the links that you sent me and go from there. Sure enough I have seen Arduino all over the place, but never put my nose in one of those boards. Therefore, may be I will soon start the new thread as you suggested.
by Richard
Tue Aug 22, 2017 8:42 pm
Forum: General help (FrSky Taranis radio)
Topic: Telemetry inconsistency or malfunctioning?
Replies: 7
Views: 1484

Re: Telemetry inconsistency or malfunctioning?

Bernd and Kilrah thank you for the clarifications. The main reason I was using the GPS is to locate the plane in the event of a crash. I was lucky enough that I did not crash in the swamp, because 100m radius it would be impossible to search. Therefore I now have a way better understanding of the pr...
by Richard
Tue Aug 22, 2017 3:35 pm
Forum: General help (FrSky Taranis radio)
Topic: Telemetry inconsistency or malfunctioning?
Replies: 7
Views: 1484

Re: Telemetry inconsistency or malfunctioning?

Thank you for your response Carbo. If i understood correctly, there is a time offset of 5 to 10 seconds (don't know how did you came to the plane speed of 20 m/s) between the downlink data (RSSI, GPS, etc) and the locally generated data (joysticks position). If that is the case, the way the log is g...
by Richard
Sat Aug 19, 2017 3:37 pm
Forum: General help (FrSky Taranis radio)
Topic: Telemetry inconsistency or malfunctioning?
Replies: 7
Views: 1484

Telemetry inconsistency or malfunctioning?

Gents I need some help here to understand what is going on with the telemetry logs. I had a crash, and the telemetry data is really weird. Transporting the data to google earth, the last geographical location of the plane was about the place I noticed I lost control, that would tell me that the rece...
by Richard
Sun Apr 10, 2016 5:19 pm
Forum: Software
Topic: LOG period and response time
Replies: 2
Views: 664

Re: LOG period and response time

OK. Thank you for the information.
by Richard
Sat Apr 09, 2016 3:28 pm
Forum: Software
Topic: LOG period and response time
Replies: 2
Views: 664

LOG period and response time

I set my log every 2 sec, and I really do not know if the following has any sense: I am assuming that every 2 sec, the transmitter will poll the receiver for telemetry information. (right or wrong?). I defined logical switch as a<x, dist, 200m, and a Special function as [logical switch], play value,...
by Richard
Sat Mar 19, 2016 8:28 pm
Forum: General help (FrSky Taranis radio)
Topic: Telemetry data
Replies: 3
Views: 791

Re: Telemetry data

Thank you Kilrah. I really don't know if that is good news or bad news. I was expecting the data to come from the receiver, but I guess that a difference between Tx y Rx would only be under a radio link failure, interference (which I would not discard) or Rx failure. Again, I am assuming here that t...
by Richard
Sat Mar 19, 2016 11:45 am
Forum: General help (FrSky Taranis radio)
Topic: Telemetry data
Replies: 3
Views: 791

Telemetry data

I am using 2 x X8R receivers to add up a 16 channel system. I assigned the throttle to channel 3 of receiver #2. FrSky Taranis, sw ver 2.0.18. With that said, I have two questions: 1) When I look into the Telemetry Log in the Companion, and I choose Thr, it will show the data from the Ch3, Rx #2 or ...
by Richard
Sun Feb 28, 2016 10:31 pm
Forum: Software
Topic: Model specific luas
Replies: 8
Views: 1918

Re: Model specific luas

Got it!!
Thanks a lot!!
by Richard
Sun Feb 28, 2016 7:26 pm
Forum: Software
Topic: Model specific luas
Replies: 8
Views: 1918

Re: Model specific luas

It looks that that function is in 2.1. Did not find it in 2.0, unless I am looking in the wrong place. I did not upgraded to 2.1 because I already started to work in 2.0, and honestly, I did not too much research to find out how to configure all capabilities offered in the telemetry settings in 2.1....
by Richard
Sun Feb 28, 2016 4:43 pm
Forum: Software
Topic: Model specific luas
Replies: 8
Views: 1918

Re: Model specific luas

Kilrah, I will give you the short version, before tagging the script, and I apologize for not having that done before. As a matter of fact it is a good idea to understand what you do a couple of months after you wrote the code. This is because I am not a sw engineer, otherwise I would know better. A...
by Richard
Sun Feb 28, 2016 3:03 pm
Forum: Software
Topic: Model specific luas
Replies: 8
Views: 1918

Re: Model specific luas

OK, How should I name the script above then, and where should I put it (directory) to be run when I select the model?
by Richard
Sun Feb 28, 2016 12:47 pm
Forum: Software
Topic: Model specific luas
Replies: 8
Views: 1918

Model specific luas

I think once again I am in the wrong page. I build three lua's to be assigned to a model, but something is wrong. I tested those luas when assigned to the SCRIPTS/MIXES directory and they work just fine. Then I changed the names to telem1.lua, telem2.lua and telem3.lua, and added them to the directo...
by Richard
Thu Feb 25, 2016 6:25 pm
Forum: Software
Topic: Cannot eliminate scripts assigned in Companion
Replies: 3
Views: 801

Re: Cannot eliminate scripts assigned in Companion

Well it looks otherwise. The simulator acts exactly as the real transmitter. (Firmware simulator 2.0). The simulator within the companion seems to save the LUAs, and I cannot change that in anyway. I hope I am clear on this. Before, in another topic you indicated the same. That was related to saving...
by Richard
Thu Feb 25, 2016 3:56 pm
Forum: Software
Topic: Cannot eliminate scripts assigned in Companion
Replies: 3
Views: 801

Cannot eliminate scripts assigned in Companion

This is the problem I am having: I assigned two scripts to Model01, from the pull down menu that shows the scripts available in SCRIPTS/MIXES. They worked just as expected. Now I want to take them our from the model. I went back to the pull down menu, and selected --- in both of them, Exit to go to ...
by Richard
Wed Feb 24, 2016 10:37 pm
Forum: Software
Topic: lua number conversion
Replies: 2
Views: 726

Re: lua number conversion

Thanks a lot Kilrah, I will do some trials in OpenTX and see if I can get those weird operators working.
by Richard
Tue Feb 23, 2016 12:50 am
Forum: Software
Topic: lua number conversion
Replies: 2
Views: 726

lua number conversion

Gents, I do not know if this is the right place, but may be someone would lead me in the right direction of it is not. Here is the problem. I need to convert a number to a text in lua, for the Taranis 2.0.18 transmitter. I understand that lua can use tostring operator to do so, however, I was not ab...
by Richard
Fri Feb 19, 2016 12:34 pm
Forum: Software
Topic: getValue (94) upsets Companion and TX
Replies: 6
Views: 1298

Re: getValue (94) upsets Companion and TX

I finally understood what Kilrah was trying to explain on the parameters code. Simply, the ID codes CANNOT BE USED in Opentx Luas. Instead the parameters names should be used. In my case, 'sc' will make things work. I further successfully used other names as 'consumption', 'distance', and will soon ...
by Richard
Sat Feb 13, 2016 10:07 am
Forum: Software
Topic: Cannot make setGlobalVariable to save data
Replies: 4
Views: 1125

Re: Cannot make setGlobalVariable to save data

Thanks a lot for the lead!!
by Richard
Fri Feb 12, 2016 8:45 pm
Forum: Software
Topic: getValue (94) upsets Companion and TX
Replies: 6
Views: 1298

Re: getValue (94) upsets Companion and TX

It looks that either I am too fool or we don't understand each other. getFieldInfo() seems to be an excellent tool to find out the field information. As a matter of fact, I confirmed the code (94) that I was using for SC is correct, and the name I was using for GPS speed was wrong, but what I need i...
by Richard
Fri Feb 12, 2016 12:25 am
Forum: Software
Topic: getValue (94) upsets Companion and TX
Replies: 6
Views: 1298

Re: getValue (94) upsets Companion and TX

Kilrah, The link you are making reference to is for 2.0.19, anyhow, the codes are the same as for 2.0.18. Regardless, when I change the instruction from getValue('sf') to getFieldInfo('sf'), was even worse, as in this case, never mind which switch I use I get (error) in the screen.
by Richard
Thu Feb 11, 2016 11:45 pm
Forum: Software
Topic: getValue (94) upsets Companion and TX
Replies: 6
Views: 1298

Re: getValue (94) upsets Companion and TX

What I want to achieve, is to read the consumption from the FCS 150 current sensor, save it in a GV location at the end of the flight, and read it back at the beginning of the next flight to accumulate the battery consumption, instead of using a timer, to guesstimate the flight time. I saw this stor...
by Richard
Thu Feb 11, 2016 3:42 pm
Forum: Software
Topic: getValue (94) upsets Companion and TX
Replies: 6
Views: 1298

getValue (94) upsets Companion and TX

I am trying to read the SC switch, but OpenTx does not like it, showing (error) in the screen. I am running 2.0.18 This is the Lua: local getval=0 local strval=0 local outputs = {"Cons", "Read","SF","SC"} local switch = 1024 local active=0 local data local scswitch=1024 function run(store) switch=ge...
by Richard
Sun Feb 07, 2016 8:14 pm
Forum: Software
Topic: Cannot make setGlobalVariable to save data
Replies: 4
Views: 1125

Re: Cannot make setGlobalVariable to save data

Thank you Kilrah. Your screen picture explained what I was doing wrong. I was expecting the value in the flight modes tab of the edit model window would change.
screen.jpg
by Richard
Sat Feb 06, 2016 11:31 pm
Forum: Software
Topic: Cannot make setGlobalVariable to save data
Replies: 4
Views: 1125

Cannot make setGlobalVariable to save data

I need some help with my script. I was able to read the GV value, but I cannot store a new value. For the sake of test, this is the script I used for reading and writing the GV: local data local outputs= {"data"} function run(store) model.setGlobalVariable(1, 8, (500-1000)) -- data=(model.getGlobalV...
by Richard
Mon Jan 18, 2016 7:45 pm
Forum: Software
Topic: Play Script does not show options
Replies: 2
Views: 682

Re: Play Script does not show options

You are right Kilrah. When I moved the lua from SCRIPTS/FUNCTIONS to the SCRIPTS folder, it appeared in the pull down.
Thanks a lot.
by Richard
Mon Jan 18, 2016 12:48 pm
Forum: Software
Topic: Play Script does not show options
Replies: 2
Views: 682

Play Script does not show options

I am trying to get into Lua scripting, and for the time being and in the view of my objective (launch a descend rate script, conditioned to speed and GPS alt), I am using Open TX published scripts, to go one step at a time. I am using opentx-taranis-noheli-lua-nojoystick-en version 2.0.18 sw. I was ...
by Richard
Sun Dec 27, 2015 1:30 pm
Forum: openTx for FrSky radios
Topic: Autodiscover Sensors in Companion 2.1.6
Replies: 20
Views: 6349

Re: Autodiscover Sensors in Companion 2.1.6

Kilrah, Thank you for your response. That is a very interesting feature. Is there anywhere that you may lead me where to learn the use of the 2. 1 telemetry screen? Lot of goodies there, but hard to understand for an outsider from the development team.
by Richard
Sun Dec 27, 2015 1:26 pm
Forum: openTx for FrSky radios
Topic: Autodiscover Sensors in Companion 2.1.6
Replies: 20
Views: 6349

Re: Autodiscover Sensors in Companion 2.1.6

kdm, thank you for your offering. I did not, and will not upgrade the radio to 2.1.x until I fully understand the new telemetry capabilities of the new version working on Companion. Your input about the GPS, is important to me, as I am using that too, and distance, altitude and speed are very import...
by Richard
Sat Dec 12, 2015 11:53 pm
Forum: General help (FrSky Taranis radio)
Topic: Taranis trainer functionality
Replies: 5
Views: 1673

Re: Taranis trainer functionality

This issue has been solved. I was using the wrong cable at the Futaba end.

Go to advanced search