Search found 12 matches

by sande005
Thu Aug 02, 2018 9:20 pm
Forum: openTx model setup
Topic: Expo vs Curves?
Replies: 3
Views: 584

Re: Expo vs Curves?

May have to do that if there really is no one that has already found the answer..although it seems like it should be something already documented...
by sande005
Thu Aug 02, 2018 3:48 am
Forum: openTx model setup
Topic: Expo vs Curves?
Replies: 3
Views: 584

Expo vs Curves?

This seems obvious, but I don't want to assume...... If I use an Expo value of 60, is that the same as creating a symmetrical curve (f(x)=-f(-x)) with a coefficient of 60? And...if Expo is used on Throttle, is it still like a symmetrical curve (as I assume other channels are)...or is it like a Singl...
by sande005
Mon Mar 05, 2018 10:47 pm
Forum: openTx
Topic: OpenTX 2.2 Documentation for the Taranis and Horus Transmitters
Replies: 20
Views: 11398

Re: OpenTX 2.2 Documentation for the Taranis and Horus Transmitters

Very impressive! Thank you for putting this together. It will be very handy to refer to as I build new models in my radios. I do note that the section on GVARS does not mention Name, Unit, Precision, Min or Max - what they are, and possible limitation on their use (ie - "precision" of 0.0, when read...
by sande005
Tue Feb 13, 2018 8:25 pm
Forum: openTx
Topic: How precise is OpenTX?
Replies: 3
Views: 454

How precise is OpenTX?

So default in the Outputs screen is to define a min/max range of -100.0% to +100.0%, or in other words 2,000 "steps" of resolution seemingly being sent to the servos. If instead, one picks the "ppmus" option, defaults are -512.0 to +512.0, or 10,240 "steps" of resolution. That seems to be way overki...
by sande005
Sat Nov 11, 2017 9:48 pm
Forum: General help (FrSky Taranis radio)
Topic: STK - cannot find device
Replies: 5
Views: 669

Re: STK - cannot find device

Under Device Manager - as attached:
by sande005
Thu Oct 19, 2017 1:58 pm
Forum: General help (FrSky Taranis radio)
Topic: STK - cannot find device
Replies: 5
Views: 669

STK - cannot find device

Capture.JPG Just trying it out, nominally to upgrade my x8r firmware. Driver installed fine, and was initially on com4. I changed it to com2 as part of troubleshooting. Just hangs at the "finding device" screen. Nothing plugged into the STK (not even a cord, let alone a receiver). Running Win10, 64...
by sande005
Tue Apr 25, 2017 4:05 am
Forum: Software
Topic: Cross trimming on Taranis
Replies: 25
Views: 6486

Re: Cross trimming on Taranis

I opened this on github awhile back, also. It got canceled after languishing for a long time. The responder claimed there was not seen as an issue worth addressing, due to low demand. Here's how I worked around it: In model setup: Throttle Source THR Throttle Trim Idle Only unchecked For the Throt i...
by sande005
Fri May 20, 2016 1:02 pm
Forum: Software
Topic: Vario not working in flight
Replies: 4
Views: 913

Re: Vario not working in flight

Took it out for some flying/testing yesterday. After one flight, deleted all telemetry sensors and re-discovered, then checked other settings. Yes, after comparing old eepe to new, I did have "Alt" as vario source previously. With "Vspd" chosen, it behaved as expected. So probably didn't have to "re...
by sande005
Thu May 19, 2016 12:20 pm
Forum: Software
Topic: Vario not working in flight
Replies: 4
Views: 913

Re: Vario not working in flight

I assume so, since it works correctly just before launch - ie - as I raise and lower it I can hear the pitch change as expected. But after launch, at distance and altitude - no variation in tones, ever.
by sande005
Thu May 19, 2016 3:17 am
Forum: Software
Topic: Vario not working in flight
Replies: 4
Views: 913

Vario not working in flight

Some unexpected behavior. Original Taranis, Opentx 2.1.8, X4R receiver, HP Vario. Currently using defaults as loaded during discovery. On the ground, tones vary as I lift or lower the model. In the air, however, I only get one continuous mono-frequency beeping. No change with climb or sink. Altitude...
by sande005
Mon Jun 16, 2014 2:49 am
Forum: Software
Topic: Probs between Companion and Taranis
Replies: 22
Views: 8935

Re: Probs between Companion and Taranis

After some digging through threads and other documentation, I determined that I needed to also run zadig to allow STM32 to function properly. For those that may have questions on how to upgrade from 1.x versions, I downloaded zadig from http://zadig.akeo.ie/. Plug your TX into the USB, but don't tur...
by sande005
Sun Jun 15, 2014 2:49 pm
Forum: Software
Topic: Probs between Companion and Taranis
Replies: 22
Views: 8935

Probs between Companion and Taranis

New to Taranis and OpenTX. Downloaded Companion 2.0.2 to try out connecting to radio. Was able to download and save eeprom file. However, could not upload - error on the radio about "bad eeprom data", it would reformat, and start me over at the calibration screen. Taranis is at version 1.1.02. Found...

Go to advanced search