Qx7 copy model

General Help and support for the Taranis Radio.
Post Reply
wobby82
Posts: 9
Joined: Thu Feb 15, 2018 5:53 pm
Country: -

Qx7 copy model

Post by wobby82 » Fri Feb 23, 2018 1:16 pm

Hi all I decided to build a drone and upon completion I decided to copy my old model and simply bind the new receiver . Everything seems ok. So I have 2 models and 2 drones ...but yesterday I noticed I can control either of my 2 drones with either of the 2 models.... even though they are 2 different receivers.. is normal or even a feature when copying a model to use with another drone? Many thanks

Sent from my SM-G920F using Tapatalk


User avatar
Kilrah
Posts: 9492
Joined: Sat Feb 18, 2012 6:56 pm
Country: Switzerland

Re: Qx7 copy model

Post by Kilrah » Fri Feb 23, 2018 1:29 pm

Firstly availability of that functionality depends on the receiver type you're using.

If supported with your combination you need to change the "Receiver no" in the RF settings so each model uses a different one.

wobby82
Posts: 9
Joined: Thu Feb 15, 2018 5:53 pm
Country: -

Re: RE: Re: Qx7 copy model

Post by wobby82 » Fri Feb 23, 2018 10:19 pm

Kilrah wrote:Firstly availability of that functionality depends on the receiver type you're using.

If supported with your combination you need to change the "Receiver no" in the RF settings so each model uses a different one.
Thanks all fixed

Sent from my SM-G920F using Tapatalk


wobby82
Posts: 9
Joined: Thu Feb 15, 2018 5:53 pm
Country: -

Re: RE: Re: Qx7 copy model

Post by wobby82 » Sat Feb 24, 2018 7:52 pm

Kilrah wrote:Firstly availability of that functionality depends on the receiver type you're using.

If supported with your combination you need to change the "Receiver no" in the RF settings so each model uses a different one.
I changed the number but now it doesent work. Only when I change it back so there both number 1 they work again as in my first post

Sent from my SM-G920F using Tapatalk


User avatar
jhsa
Posts: 17722
Joined: Tue Dec 27, 2011 5:13 pm
Country: Germany

Re: Qx7 copy model

Post by jhsa » Sat Feb 24, 2018 8:17 pm

Bind the receiver again with the new receiver number selected..

João
My er9x/Ersky9x/eepskye Video Tutorials
https://www.youtube.com/playlist?list=PL5uJhoD7sAKidZmkhMpYpp_qcuIqJXhb9

Donate to Er9x/Ersky9x:
https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=YHX43JR3J7XGW


User avatar
Kilrah
Posts: 9492
Joined: Sat Feb 18, 2012 6:56 pm
Country: Switzerland

Re: Qx7 copy model

Post by Kilrah » Sat Feb 24, 2018 8:17 pm

You obviously need to rebind after changing number.

wobby82
Posts: 9
Joined: Thu Feb 15, 2018 5:53 pm
Country: -

Re: Qx7 copy model

Post by wobby82 » Sat Feb 24, 2018 10:33 pm

I'm a complete newb and still learning. Thanks for helping

Sent from my SM-G920F using Tapatalk


Post Reply

Return to “General help (FrSky Taranis radio)”