ER9X flashing problems

Cant get your radio to work? General Hardware issues?
User avatar
LTMNO
Posts: 1044
Joined: Fri Nov 30, 2012 9:31 pm
Country: Canada
Location: Toronto, Canada

Re: ER9X flashing problems

Post by LTMNO » Sat Jan 13, 2018 11:23 pm

jhsa wrote:
Sat Jan 13, 2018 11:21 pm
It works very well :) I have basically an arduino voice module in one of my radios, and it connects to the 9x mainboard via just 2 wires instead of all 4 to the LCD vias, as well as the one on PB7.
This gave me 2 more switches (push buttons in my case) and also freed some other connections for other switches. My radio had also its ELE switch changed to a 3 position instead of the original 2 positions :)

All my radios were converted to more powerful boards, but I decided to keep this one with Er9x. I did change the processor to a m2561..

João
Yup, I have packaged this Radio with a Drone I sold just recently... needed it to get working... Now I am done to one... :-)

9x-m128 / 9XTreme / ersky9x(Mavlink)
9x-m128 / TeZ / SP Rev 2.4 / Rotary Encoder / Haptic / MegaSound9x(Serial) / er9x
9x-m128 / 9XTreme / ersky9x(Mavlink)

User avatar
jhsa
Posts: 17722
Joined: Tue Dec 27, 2011 5:13 pm
Country: Germany

Re: ER9X flashing problems

Post by jhsa » Sun Jan 14, 2018 12:32 am

Nice, well done :)

João
My er9x/Ersky9x/eepskye Video Tutorials
https://www.youtube.com/playlist?list=PL5uJhoD7sAKidZmkhMpYpp_qcuIqJXhb9

Donate to Er9x/Ersky9x:
https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=YHX43JR3J7XGW

User avatar
MikeB
9x Developer
Posts: 15561
Joined: Tue Dec 27, 2011 1:24 pm
Country: -
Location: Poole, Dorset, UK

Re: ER9X flashing problems

Post by MikeB » Sun Jan 14, 2018 7:04 pm

Well done, I did put r821 back on my M64 radio (that has a TeZ in it) to check it all worked.
Should you try using a Multi module with the TeZ, I think you'll find the telemetry doesn't work as it is sent at yet another baud rate (100k).

Mike.
ersky9x/er9x developer
The difficult we do immediately,
The impossible takes a little longer!

User avatar
jhsa
Posts: 17722
Joined: Tue Dec 27, 2011 5:13 pm
Country: Germany

Re: ER9X flashing problems

Post by jhsa » Sun Jan 14, 2018 9:54 pm

Couldn't the TeZ be made to work at the same (100K) baud rate?

João
My er9x/Ersky9x/eepskye Video Tutorials
https://www.youtube.com/playlist?list=PL5uJhoD7sAKidZmkhMpYpp_qcuIqJXhb9

Donate to Er9x/Ersky9x:
https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=YHX43JR3J7XGW

User avatar
MikeB
9x Developer
Posts: 15561
Joined: Tue Dec 27, 2011 1:24 pm
Country: -
Location: Poole, Dorset, UK

Re: ER9X flashing problems

Post by MikeB » Mon Jan 15, 2018 12:02 am

Unfortunately, it's not that simple. er9x needs to tell the Tez to use a third baudrate to the module (9600 and 57600 already). The TeZ then needs to change to handle that. Also, the TeZ currently recognises FrSky 'D' and FrSky 'X' packets only, it buffers them and then passes tham on to the radio. It would now need to recognise all the different possible telemetry packets, and the status, from the Multi module, buffer them, then forward them to the radio. It has to do this because it also sends "Private" data that contains the AIL and THR switch values and the encoder data and this special packet must not occur in the middle of a normal telemetry packet.

Mike.
ersky9x/er9x developer
The difficult we do immediately,
The impossible takes a little longer!


User avatar
jhsa
Posts: 17722
Joined: Tue Dec 27, 2011 5:13 pm
Country: Germany

Re: ER9X flashing problems

Post by jhsa » Mon Jan 15, 2018 1:20 am

Thanks for the explanation Mike..

João
My er9x/Ersky9x/eepskye Video Tutorials
https://www.youtube.com/playlist?list=PL5uJhoD7sAKidZmkhMpYpp_qcuIqJXhb9

Donate to Er9x/Ersky9x:
https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=YHX43JR3J7XGW

Post Reply

Return to “Hardware”