TX does not save settings.

er9x is the best known firmware. It has a superb range of features and is well supported by the community. Well worth trying out.
Post Reply
kmargos
Posts: 76
Joined: Mon Jun 05, 2017 7:54 pm
Country: -

TX does not save settings.

Post by kmargos » Thu Nov 02, 2017 1:39 pm

Hello everyone,

I'm using the M2561, ER9x, r821, Frsky mod.

When a TX setting is saved, the TX flashes and returns to the main display.
The same happens when I create a new airplane model.

When TX does not create a new model airplane, the TX returns to the initial menu showing a voltage of approximately 5v until reaching the battery voltage.

It appears to be eeprom error.

User avatar
MikeB
9x Developer
Posts: 15562
Joined: Tue Dec 27, 2011 1:24 pm
Country: -
Location: Poole, Dorset, UK

Re: TX does not save settings.

Post by MikeB » Thu Nov 02, 2017 11:27 pm

Is this happening only after you tried er9xV2 (mbtx)?
What you are seeing is a watchdog reboot.

Mike.
ersky9x/er9x developer
The difficult we do immediately,
The impossible takes a little longer!

kmargos
Posts: 76
Joined: Mon Jun 05, 2017 7:54 pm
Country: -

Re: TX does not save settings.

Post by kmargos » Thu Nov 02, 2017 11:47 pm

Hi Mike ...


I use r821(r820 in radio), ER9x, M2561, I have two radios with the same setup. This one has this problem.
See this video...https://drive.google.com/file/d/0B7lwCf ... sp=sharing

NO MODS ARE CONNECTED!
Last edited by kmargos on Thu Nov 02, 2017 11:54 pm, edited 2 times in total.

User avatar
jhsa
Posts: 17722
Joined: Tue Dec 27, 2011 5:13 pm
Country: Germany

Re: TX does not save settings.

Post by jhsa » Thu Nov 02, 2017 11:50 pm

He says that he has 2 radios with the exactly same setup, but one of them has the problem..

João

Sent from my BLN-L21 using Tapatalk

My er9x/Ersky9x/eepskye Video Tutorials
https://www.youtube.com/playlist?list=PL5uJhoD7sAKidZmkhMpYpp_qcuIqJXhb9

Donate to Er9x/Ersky9x:
https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=YHX43JR3J7XGW

kmargos
Posts: 76
Joined: Mon Jun 05, 2017 7:54 pm
Country: -

Re: TX does not save settings.

Post by kmargos » Thu Nov 02, 2017 11:52 pm

I already tested two microcontrollers (m2561). With the M64 it worked.
FUSES: Baixo=de Alto=d1 Ext=fc, Argument used -B 1000


User avatar
MikeB
9x Developer
Posts: 15562
Joined: Tue Dec 27, 2011 1:24 pm
Country: -
Location: Poole, Dorset, UK

Re: TX does not save settings.

Post by MikeB » Fri Nov 03, 2017 3:12 pm

I've posted a specific test version (prov 822), for you to try please (on the er9x test versions thread). This re-triggers the watchdog more often when creating a new model.

Mike.
ersky9x/er9x developer
The difficult we do immediately,
The impossible takes a little longer!

kmargos
Posts: 76
Joined: Mon Jun 05, 2017 7:54 pm
Country: -

Re: TX does not save settings.

Post by kmargos » Fri Nov 03, 2017 6:43 pm

Hello, today I changed the microcontroller to one that I'm sure is working. When I saved a new model, the 47uf capacitor after the 7805L burned (short circuit), also burned regulator 7805L and 6206A.

I changed the capacitor and regulators and TX stopped rebooting.

I understood nothing !!!
Everything working so far normally.

I'm not sure why the components burned, it can be an accident (very difficult).

So I soldered one of the microcontrollers that rebooted on a working board, and then the board that was working is now rebooting while saving the new model.

Conclusion.

I think the 3 microcontrollers I bought on aliexpress, were defective. But it may be that the power supply circuit is a suspect.

Tks !!!
Marco.

User avatar
jhsa
Posts: 17722
Joined: Tue Dec 27, 2011 5:13 pm
Country: Germany

Re: TX does not save settings.

Post by jhsa » Fri Nov 03, 2017 6:48 pm

To me it looks like there might have been a stray blob of solder that shorted something.. :)

But good that is working.. Well done :)
Parabéns ;)
João
My er9x/Ersky9x/eepskye Video Tutorials
https://www.youtube.com/playlist?list=PL5uJhoD7sAKidZmkhMpYpp_qcuIqJXhb9

Donate to Er9x/Ersky9x:
https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=YHX43JR3J7XGW

User avatar
MikeB
9x Developer
Posts: 15562
Joined: Tue Dec 27, 2011 1:24 pm
Country: -
Location: Poole, Dorset, UK

Re: TX does not save settings.

Post by MikeB » Fri Nov 03, 2017 6:51 pm

The watchdog timing does vary from one processor to another. It is possible the CPU(s) that don't work have a watchdog that is running fast, so are causing a reboot when others don't. Have you tried the special test version I posted on the board that is rebooting?

Mike.
ersky9x/er9x developer
The difficult we do immediately,
The impossible takes a little longer!

kmargos
Posts: 76
Joined: Mon Jun 05, 2017 7:54 pm
Country: -

Re: TX does not save settings.

Post by kmargos » Fri Nov 03, 2017 8:52 pm

MikeB wrote:
Fri Nov 03, 2017 6:51 pm
The watchdog timing does vary from one processor to another. It is possible the CPU(s) that don't work have a watchdog that is running fast, so are causing a reboot when others don't. Have you tried the special test version I posted on the board that is rebooting?

Mike.
This all exhausted me enough for today ..... I will try later the version prov 822.
I have to replace the components of the other mother board, which ended without them.
Soon I will post the results with the prov822 version.

Tks Mike and João

Marco.

kmargos
Posts: 76
Joined: Mon Jun 05, 2017 7:54 pm
Country: -

Re: TX does not save settings.

Post by kmargos » Fri Nov 03, 2017 8:55 pm

Is this the version?

er9xProv822a.zip
15-Jan-2017 23:08
More Multi text added
(977.29 KiB) Downloaded 384 times

User avatar
MikeB
9x Developer
Posts: 15562
Joined: Tue Dec 27, 2011 1:24 pm
Country: -
Location: Poole, Dorset, UK

Re: TX does not save settings.

Post by MikeB » Fri Nov 03, 2017 9:58 pm

No, the one I posted today "er9x-2561K1.zip", marked for your testing!

Mike.
ersky9x/er9x developer
The difficult we do immediately,
The impossible takes a little longer!

kmargos
Posts: 76
Joined: Mon Jun 05, 2017 7:54 pm
Country: -

Re: TX does not save settings.

Post by kmargos » Fri Nov 03, 2017 10:27 pm

Tested, menu bliking....

see video.. https://drive.google.com/file/d/0B7lwCf ... sp=sharing

kmargos
Posts: 76
Joined: Mon Jun 05, 2017 7:54 pm
Country: -

Re: TX does not save settings.

Post by kmargos » Fri Nov 03, 2017 11:34 pm


Post Reply

Return to “er9x”