Help please

Post Reply
Andymc79
Posts: 9
Joined: Wed Mar 23, 2016 7:50 pm
Country: United Kingdom

Help please

Post by Andymc79 » Sat Mar 26, 2016 9:01 am

Hi Guys
Im totally new to this and have bulit a small 330 quadcopter with a kk 2.0 board . The proplem is when i switch my er9r on then the quad it comes on armed ??. I have looked about the net and cannot find anything . As i have said im new to all this so please be kind lol

Greebo
Posts: 63
Joined: Sat Jun 16, 2012 11:12 am
Country: Australia
Location: NSW

Re: Help please

Post by Greebo » Sun Mar 27, 2016 6:57 am

Assuming you're running er9x (and that er9r was a typo), can you save your model in eepe and post it here?

How is the KK2 configured for arming? What firmware is running on it?

Andymc79
Posts: 9
Joined: Wed Mar 23, 2016 7:50 pm
Country: United Kingdom

Re: Help please

Post by Andymc79 » Sun Mar 27, 2016 12:02 pm

Hi Greebo
yes its the ex9x i have. I have been messing about with it and now it does not come on armed but i cant seem to arm it . The kk 2.0 (1.6 firmware) normally arms by putting the throttle down to the left and it arms and away i go. I had it working ok on the turnigy 9x but i wired up the power wrongly and bought the er9x to replace it . i have attached this files i think your looking for
Attachments
er9x.rar
(138.2 KiB) Downloaded 49 times

User avatar
MikeB
9x Developer
Posts: 15562
Joined: Tue Dec 27, 2011 1:24 pm
Country: -
Location: Poole, Dorset, UK

Re: Help please

Post by MikeB » Sun Mar 27, 2016 1:59 pm

OK, we have some confusion here as to what transmitter you actually have, and what firmware is running on it.
The files you posted are ersky9x files, specifically the firmware is for the SKY board and AR9X boards in the 9X transmitter.
Did you mean to type ar9x rather than er9x?
Also, what Tx module and receiver are you using?

Mike.
ersky9x/er9x developer
The difficult we do immediately,
The impossible takes a little longer!

Andymc79
Posts: 9
Joined: Wed Mar 23, 2016 7:50 pm
Country: United Kingdom

Re: Help please

Post by Andymc79 » Sun Mar 27, 2016 3:34 pm

Sorry about this guys . I have a turnigy 9x v2 i got from HK and i blew the board with plugging up the battery wrong way round . I then bought a ar9x board to replace the damaged one . I have been hunting the net trying to sort this and got mixed up with the er9x and ar9x. It is defo a ar9x i have . Hope i can sort this as my head is bursting

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 209x%20tra

http://ar9x.net/index.php?route=product ... duct_id=50


User avatar
MikeB
9x Developer
Posts: 15562
Joined: Tue Dec 27, 2011 1:24 pm
Country: -
Location: Poole, Dorset, UK

Re: Help please

Post by MikeB » Sun Mar 27, 2016 3:54 pm

I assume you are using the original Turnigy Tx module and receiver.
One quick thing to try is to change the PPM polarity from positive to negative.

I assume you don't have a servo, or any other way of monitoring the outputs of the receiver.

Mike.
ersky9x/er9x developer
The difficult we do immediately,
The impossible takes a little longer!

Andymc79
Posts: 9
Joined: Wed Mar 23, 2016 7:50 pm
Country: United Kingdom

Re: Help please

Post by Andymc79 » Sun Mar 27, 2016 4:11 pm

yes its all original . i dont have a servo to try it out on biy it is wired to my kk 2.0 board . How do i change the ppm polarity ?. as i have said im new to all this but i learn fast.

User avatar
MikeB
9x Developer
Posts: 15562
Joined: Tue Dec 27, 2011 1:24 pm
Country: -
Location: Poole, Dorset, UK

Re: Help please

Post by MikeB » Sun Mar 27, 2016 4:52 pm

From the main screen, press and hold MENU to get the popup, then down to "Model Edit" and press MENU.
Use the UP and DOWN buttons to get "Protocol" highlighted, then press MENU to select it.
Finally, use UP and DOWN buttons to highlight "POS" beside "Polarity", then press MENU to change this to "NEG".

While for er9x, this manual: viewtopic.php?f=5&t=6473#p90349, should help as much is the same in ersky9x.

Mike.
ersky9x/er9x developer
The difficult we do immediately,
The impossible takes a little longer!

Andymc79
Posts: 9
Joined: Wed Mar 23, 2016 7:50 pm
Country: United Kingdom

Re: Help please

Post by Andymc79 » Sun Mar 27, 2016 5:00 pm

Thanks but still no joy. I will have a read of this and see what i can do. I thought it would just be a case of plug and play like the turnigy 9x.

User avatar
MikeB
9x Developer
Posts: 15562
Joined: Tue Dec 27, 2011 1:24 pm
Country: -
Location: Poole, Dorset, UK

Re: Help please

Post by MikeB » Sun Mar 27, 2016 6:32 pm

Was the Tx module in the radio when you connected the power the wrong way?

I have just checked an original FLYSKY Tx module and receiver (should be the same as the Turnigy ones), with an AR9X board.
All works correctly.

Mike.
ersky9x/er9x developer
The difficult we do immediately,
The impossible takes a little longer!

Andymc79
Posts: 9
Joined: Wed Mar 23, 2016 7:50 pm
Country: United Kingdom

Re: Help please

Post by Andymc79 » Sun Mar 27, 2016 6:58 pm

yes it was . could that be the problem ?

User avatar
MikeB
9x Developer
Posts: 15562
Joined: Tue Dec 27, 2011 1:24 pm
Country: -
Location: Poole, Dorset, UK

Re: Help please

Post by MikeB » Sun Mar 27, 2016 8:05 pm

I'm afraid it is quite likely the module is also damaged. In any case, I would consider it suspect and not fly with it.

Mike.
ersky9x/er9x developer
The difficult we do immediately,
The impossible takes a little longer!

Andymc79
Posts: 9
Joined: Wed Mar 23, 2016 7:50 pm
Country: United Kingdom

Re: Help please

Post by Andymc79 » Sun Mar 27, 2016 8:17 pm

Thanks . Time for a new module then and recommendations ?

ReSt
Posts: 1451
Joined: Tue Dec 27, 2011 11:34 pm
Country: -

Re: Help please

Post by ReSt » Sun Mar 27, 2016 9:06 pm

Normally only the 5volt regulator in the transmitter module is defective.
That can easily be verified if it works or not (measuring the input and output voltage of the regulator)
And changed if it is defective.

Reinhard
Last edited by ReSt on Mon Mar 28, 2016 11:27 am, edited 1 time in total.

User avatar
silversurfer48
Posts: 88
Joined: Fri Feb 26, 2016 7:00 am
Country: United States
Location: Los Angelas Ca
Contact:

Re: Help please

Post by silversurfer48 » Mon Mar 28, 2016 6:59 am

I have a 250 eachine quad copter I just got and dont know were to start in setting up for 3D I have basic set up for normal flight but nothing else

User avatar
jhsa
Posts: 17722
Joined: Tue Dec 27, 2011 5:13 pm
Country: Germany

Re: Help please

Post by jhsa » Mon Mar 28, 2016 7:51 am

Wrong thread?
Please create your own thread with your problem. Posting it here will mix both problems and create confusion ;) :)
My er9x/Ersky9x/eepskye Video Tutorials
https://www.youtube.com/playlist?list=PL5uJhoD7sAKidZmkhMpYpp_qcuIqJXhb9

Donate to Er9x/Ersky9x:
https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=YHX43JR3J7XGW

Andymc79
Posts: 9
Joined: Wed Mar 23, 2016 7:50 pm
Country: United Kingdom

Re: Help please

Post by Andymc79 » Mon Mar 28, 2016 6:04 pm

I have tested the 5 v reg and im getting 10.89 on first 2 pins and 2.66 on 2 and 3 pins. This pic is from the net as my module seem to have a silver plate over the top part of the board .Does this seen right ?
Attachments
IMG_20131207_230855_1.jpg

User avatar
MikeB
9x Developer
Posts: 15562
Joined: Tue Dec 27, 2011 1:24 pm
Country: -
Location: Poole, Dorset, UK

Re: Help please

Post by MikeB » Mon Mar 28, 2016 6:25 pm

Not correct. The centre pin should be ground (0V). One of the others should be the battery voltage and the other 5V.

Mike.
ersky9x/er9x developer
The difficult we do immediately,
The impossible takes a little longer!

Andymc79
Posts: 9
Joined: Wed Mar 23, 2016 7:50 pm
Country: United Kingdom

Re: Help please

Post by Andymc79 » Mon Mar 28, 2016 7:00 pm

just replaced the 78m05 (£1.09) and getting a reading of 5.00v now . Many thanks for all the help guys im sure there will be many more Qs from me

Post Reply

Return to “er9x model setup”